hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis baskın yaptığı eczanedeki kanser ilaçlarının sahibini arıyor

    Polis baskın yaptığı eczanedeki kanser ilaçlarının sahibini arıyor
    expand

    Beykoz'da bir ihbar üzerine bir eczaneye baskın düzenleyen polis, 9 aydır bekletilen 952 kutu kanser ve organ nakli ilacı buldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca ödemesi yapıldığı tespit edilen ilaçların neden eczanede bulunduğu sorulan eczacı ve yardımcısı, hastaların ilaçları teslim almadığını ve bu şekilde biriktiğini ileri sürdü. Şimdi ilaçların sahiplerinin tespit edilmesi için İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden gelecek rapor bekleniyor. Eczacı ve kalfası ise serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beykoz'da polis bir eczaneye ve eczaneye ait soğuk hava deposuna pazartesi günü operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında soğuk hava deposunda, reçelendirilmiş ve bazıları sahiplerine verilmemiş 952 kutu kanser ve organ nakli ilacı bulunurken eczacı ve kalfası hakkında işlem yapıldı.

    Beykoz İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bir eczanenin usulsüz ilaç bulundurduğu yönünde bir ihbar yapıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerine aktardı. Birlikte operasyon yapan ekipler, eczaneye baskın yaptı. Yapılan aramalarda, eczanenin arkasında bulunan bir depoda bulunan soğutucuda 952 kutu kanser ve organ nakil ilacı buldu. Polis ekipleri, ilaçların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan 9 ay önce parasının alındığını belirledi.

    "İlaçları hastalar geri bırakmış"

    Polis ekipleri olayla ilgili olarak eczacı ve kalfasını gözaltına alarak Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirdi. Burada ifadelerine başvurulan eczacı ve kalfasına, ilaçların 9 aydır eczanenin soğuk hava deposunda niçin bekletildiği soruldu. Eczacı ifadesinde "İlaçları hastaların getirip bıraktığını, bazılarının ise hiç alınmadığını" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eczacı ve kalfası hakkında , "Kişilerin hayatını tehlikeye sokacak biçimde ilaç satma" suçundan emniyette işlem yapıldığı ve sonrasında ise bırakıldıkları öğrenildi.

    İlaçlar kimin adına faturalandırılmış tespit edilecek

    Emniyet yetkilileri, ele geçirilen 952 ilacı İstanbul Sağlık Müdürlüğü'ne yollayarak, üzerlerindeki barkodlardan kimin adına faturalandırıldığının tespit edilmesini istedi. Polis, İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen raporların sonucuna göre, bu kişilere ulaşacak ve ilaçları niçin eczaneye bıraktıklarını soracak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow