hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polise sarılan gence polis müdürü biber gazı sıktı

    Polise sarılan gence polis müdürü biber gazı sıktı
    expand

    Siirt'te yapılan ve 8 askerin şehit olduğu bombalı saldırının ardından Ankara'da toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla HDP  Keçiören ilçe binasına yürümek istedi. Polis tarafından durdurulan eylemcilerden biri çevik kuvvet polisinin boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada bir emniyet  müdürü ise genci, yüzüne biber gazı sıkarak uzaklaştdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siirt'te PKK'lı teröristlerce yapılan ve 8 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı protesto etmek isteyen yaklaşık 10 kişi, HDP Keçiören İlçe Başkanlığı'na yürümek istedi. Polis yürüyüşe izin vermeyerek grubun önünü kesti. Tekbirler getiren gruptan,  boynunda Türk Bayrağı bulunan bir genç, grubun önünde barikat kuran çevik kuvvet polisine sarılarak ağladı. Bu sırada bir emniyet müdürü, polise sarılan genci yakasından tutarak geriye doğru çekti. Eylemci gence 'dokunma' diye bağıran emniyet müdürü, daha sonra gencin yüzüne biber gazı sıktı. Emniyet müdürü biber gazını sıktıktan sonra çevresine bağırarak 'alın şunu götürün burdan' diyerek tepki gösterdi.

    Polis müdürüne tepki

    Diğer eylemciler ve çevrede bulunan bazı vatandaşlar Emniyet müdürünün bu hareketine tepki gösterdi. Bir vatandaş ise,  'Bu çocuk sadece Türk Bayrağını salladı. Sana taşta atmadı molotof da atmadı. Onu yapanlara yapın bunu. Yaptığınız çok ayıp' diyerek tepki gösterdi. 
    Grup, daha sonra HDP Keçiören İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu sokağın girişinden uzaklaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow