hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisin PKK ile ilgili gizli belgelerini yayımlayan internet sitesi kapatıldı

    Polisin PKK ile ilgili gizli belgelerini yayımlayan internet sitesi kapatıldı
    expand

    Diyarbakır'da polise ait gizli istihbarat bilgileri yayımlayan ve PKK'nın olası eylemlerini ifşa ettiği belirtilen bir internet sitesi, örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle erişime kapatıldı. Emniyetten yapılan açıklamada, internet sitesinin faaliyetiyle Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün "başarısız gösterilmeye çalışıldığı" iddia edilerek, imza attığı söylenen başarılar övüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği, İl Emniyet Müdürlüğünce elde edilen istihbari bilgilerin yer aldığı gizli belgeyi yayınlayarak, PKK'nın muhtemel eylemlerini ifşa ettiği ifade edilen bir internet sitesini erişime kapatma kararı aldı.

    Diyarbakır'da petrol kuyusuna saldırı

    Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlere karşı elde edilen istihbari bilgiler kapsamında alınacak güvenlik tedbirlerini içeren "gizli" ibareli yazının bir internet sitesinde yayınlanarak, kamuoyunun yanı sıra PKK'ya da ifşa edildiği öne sürüldü. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    Muş ve Diyarbakır'da düzenlenen saldırılarda 3 asker, 1 polis yaralandı

    "Güvenlik güçlerimizin tüm birimleriyle, terörle mücadelenin etkin olarak verildiği ilimizde, illegal olarak elde edilen bu belgenin internette yayınlanarak ifşa edilmesi, ancak terör örgütüyle organik veya inorganik ilişkide olan kişilerin veya yapıların gerçekleştireceği bir hareket tarzı olmakla birlikte, terör örgütünü bilgilendirmek amacıyla yayımlandığı aşikardır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Askeri konvoya saldırı: 2 şehit, 4 yaralı

    "Emniyet Müdürü'nün başarıları hedef alınıyor" iddiası

    Söz konusu internet sitesi hakkında soruşturma başlatıldığı, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğince sitenin erişime engellenmesine yönelik karar verildiği bildirildi. Verilen kararın ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve teşkilatın, sosyal medya ve bazı internet siteleri aracılığıyla başarısız gösterilmeye çalışıldığının öne sürüldüğü açıklamada, şöyle denildi:

    Diyarbakır'da polise silahlı saldırı: 1 şehit

    "Yargının vermiş olduğu bu kararın ardından, belirli çevrelerce İl Emniyet Müdürümüzü başarısız göstererek kamuoyu nezdinde sistematik bir şekilde olumsuz algı oluşturma çabalarının olduğu görülmekle birlikte, söz konusu site ve bağlı olduğu yapının bölücü terör örgütünü bilgilendirmek maksatlı faaliyetler içerisinde olduğu değerlendirilmektedir. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele başta olmak üzere, asayiş, narkotik ve organize suçlarla mücadelede önemli başarılar elde etmiş olup, bu başarılar kamuoyu nezdinde de takdir görmektedir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow