hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan topu yerine ses bombası

    Ramazan topu yerine ses bombası
    expand

    Kütahya'nın AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Ramazan ayında iftar ve sahurda vakitleri belirlemek maksadıyla top yerine ses bombası kullanmak için her türlü hazırlığın tamamlandığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, ilçede eskiden Ramazan ayında iftar ve sahur vaktinin Hisar Tepesi'ne yerleştirilen eski bir top ile duyurulduğunu, ancak günümüzde bu top atışını gerçekleştirmek için kullanılan kara barutu temin etmekte güçlük çekildiği için onun yerine ses bombası kullanımının tercih edildiğini söyledi.

    İftar ve sahur vaktini belirleyecek ses bombası kullanımının İtfaiye Müdürlüğü'nce gerçekleştirileceğine vurgu yapan Başkan Özkan, "Simav'da son birkaç yıldır Ramazan aylarında iftar ve sahur vakitlerini vatandaşa duyurmak için Hisar Tepesi'nden yapılan kuru sıkı top atışı yerine İtfaiye Müdürlüğümüzün hizmet binası önünden ses bombası atıyoruz. Ancak patlama sesini duyan Simavlılar eski alışkanlıklarından dolayı yine de top patlatıldığını sanıyorlar" diye konuştu.

    Osmanlı'dan günümüze iftar ve sahur vaktinde gelenek haline gelen Ramazan topunun teknolojinin gelişmesiyle birlikte yerini ses bombasına bıraktığını ifade eden Simav Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa İşleyen, "Geleneği eski döküm savaş topuyla sürdüren belediyemiz son birkaç yıldır bu alışkanlığından vazgeçti. Şimdi kullanımı kolay, güvenli ve ucuz olan ses bombalarını tercih ediyoruz. Ses bombasının çıkardığı ses ilçemizin her yerinden rahatça duyuluyor. Ses bombasını bu konuda eğitim verdiğimiz itfaiye erlerimiz kullanıyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow