hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rektörlük, Fikret Başkaya ve Nejla Kurul'u Hacettepe Üniversitesi'ne sokmadı

    Rektörlük, Fikret Başkaya ve Nejla Kurulu Hacettepe Üniversitesine sokmadı
    expand

    Öğrenci Gençlik Sendikası’nın Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlediği “Yeni Türkiye ve Eğitim" paneline, katılacak olan Doç. Dr. Fikret Başkaya ve Prof. Dr. Nejla Kurul rektörlük talimatıyla özel güvenlik görevlililerince engellenerek okula alınmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Öğrenci Gençlik Sendikası’nın 3 ayrı üniversitede düzenlediği “Yeni Türkiye” temalı paneller dizisinin ilk ayağı önceki gün Hacettepe Üniversitesi’nde “Yeni Türkiye ve Eğitim” başlığıyla yapılacaktı. Panelin konuşmacıları ise Doç. Dr. Fikret Başkaya ve Prof. Dr. Nejla Kurul olacaktı. Ancak Doç. Dr. Başkaya ve Prof. Dr. Kurul, özel güvenlik görevlilerince Hacettepe Üniversitesi kampusuna sokulmadı. Fikret Başkaya ve Necla Kurul'un üniversiteye sokulmaması talimatı ise rektörlükten gelmişti.

    Rektörlük, Fikret Başkaya ve Nejla Kurulu Hacettepe Üniversitesine sokmadı

    Bunun üzerine öğrenciler panel, nizamiye girişinde gerçekleştirdi.

    Berkin'e ekmek bırakan çocuk terörist, onu döven polis suçsuz!

    "Üç maymunu oynayan üniversite"

    Fikret Başkaya ve Necla Kurul'un Hacettepe Üniversitesi'ne sokulmaması ve panele izin verilmemesiyle ilgili Genç-Sen'den şu açıklama yapıldı:

    "Genç-Sen 16.12.2014 günü Hacettepe Üniversitesi’de 'Yeni Türkiye ve Eğitim' konusunda bir panel planladı. Panelin konuşmacıları Doç. Dr. Fikret Başkaya ve Prof. Dr. Nejla Kurul idi. Güvenlik görevlileri ve şefleri, Genç Sen’e üye Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin uygun dilekçe vermedikleri gerekçesiyle Prof. Dr. Nejla Kurul ve Doç. Dr. Fikret Başkaya’nın üniversiteye girişini engellediler. Bunun üzerine iki aydın, konuşmalarını Üniversite’nin önünde yaparak olayı protesto ettiler. Türkiye’nin çok çeşitli sorunlara rağmen üç maymunu oynayan, konuşmayan, tartışmayan, derin bir sessizliğe bürünmüş üniversite! Görülmektedir ki köklere çok eskilere dayanan bir büyük kent üniversitesi olan Hacettepe Üniversitesi öğrenme ve öğretme özgürlüklerini en çok ihlal eden üniversite durumuna gelmiştir. Ne yazık ki genel olarak da üniversiteler artık bilginin özgürce ürettiği paylaşıldığı kurumlar olmaktan çıkmaktadırlar. Edward Said entelektüel’i söyle tanımlıyor: '…Entelektüel belli bir kamu için ve o kamu adına bir mesajı, görüşü, tavrı, felsefeyi ya da kanıyı temsil etme, cisimleştirme, ifade etme yetisine sahip olan bireydir. Bu rolün özel ve ayrıcalıklı bir boyutu vardır ve kamunun gündemine sıkıntı verici sorular getiren, ortodoksi ve dogma üretmektense bunlara karşı çıkan, kolay kolaylar hükümetlerin veya büyük şirketlerin ‘adam’ı yapılmayan, devamlı unutulan ve sümen altı edilen insanları ve meseleleri temsil etmek için var olan biridir aydın. Entelektüel bunu evrensel ilkeler temelinde yapar: Tüm insanların dünyevi güçlerden ve ülkelerden özgürlük ve adalet konusunda doğru dürüst davranış standartları beklemeye hakları vardır; bu standartların kasti veya gayri ihtiyari ihlallerine tanıklık edilmeli ve cesaretle karşı konulmalıdır”. Bizler, üniversitemize gelen değerli aydınlarımız Doç. Dr. Fikret Başkaya ve Prof. Dr. Nejla Kurul’a emekleri için çok teşekkür ediyoruz. Üniversite Rektörlüğü ve güvenlik birimi çok ayıp etti, ama olsun, 'Yeni Türkiye ve Eğitimi' bu olayla iyice anlaşıldı. Hocalarımız bir kez daha çok haklı çıktı…"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putin konuştu: "Bugünkü durumdan iki yılda çıkarız"

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow