hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize'de iş yerlerine "Yeşil Yol" baskını

    Rizede iş yerlerine Yeşil Yol baskını
    expand

    Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde Yeşil Yol projesine karşı çıkan vatandaşlara ait işyerleri, dün gece baskın yapan polis ekipleri tarafından arandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye gelişi öncesinde yapılan aramaya Fırtına İnisiyatifi üyeleri tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis ekipleri dün gece ilçedeki bazı kafeterya ve restoranlara baskın düzenledi. Çok sayıda polisin baskın yaptığı işyerlerinin, Yeşil Yol projesine karşı verdikleri mücadele ile bilinen kişilere ait olması dikkat çekti. Polis, aramalarda herhangi bir şey bulamadı.

    Yeşil Yol protestocularına arama eziyeti

    Rize valisi "tek ağaç kesilmedi" dedi ama katliam ortaya çıktı!

    Güven İslamoğlu: "Bunu engelleyebilecek misiniz?"

    Yeşil yol eylemine jandarma müdahalesi

    Karadeniz halkı: "Yaylada asfalt olmaz"

    Yeşil Yol protestosuna gidenler için "Mini etekli kızlar eylem yapıyor" yazdı...

    "Yeşil Yol"a Havva Ana isyanı: "Halkım ben!"

    Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye gelişi öncesinde yapılan aramaya Fırtına İnisiyatifi üyeleri tepki gösterdi. Grubun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Yeşil Yol'a karşı çıkan arkadaşlarımızın mekanları gecenin bir vakti aranmaya başlandı. Yeşil Yol'a karşı çıkan arkadaşlarımızın mekanlarının haksız yere kapatılmasından sonra yine karşı çıkan diğer arkadaşlarımızın işyerleri de, 'güvenlik' gerekçesi ile narkotik ekiplerinin de katılımı ile arandı. Üstelik arkadaşlarımızın işyerlerini afişe edecek ve denetlenemeyecek şekilde kalabalık bir ekiple girilerek, dışarıda ağır silahlı polisler bekletilerek arama yapıldı. Yolsuz yollarına karşı çıkacağız. Yaylaları ranta vermeyeceğiz. Baskıya boyun eğmeyeceğiz. Talana razı olmayacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşyerleri kapatıldı, yaylaya çıkarken arandılar

    Yeşil Yol'a karşı çıkan bazı kişilerin yıllardır işlettikleri pansiyonlar bir süre önce hiçbir gerekçe gösterilmeden Rize Valiliği'nin kararı ile kapatılmış, Samistal yaylasındaki şenliğe giden vatandaşların yolu jandarma ekiplerince kesilmiş, üzerleri ve araçları da özel eğitimli köpeklerle aranmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow