hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şafak Pavey yaşadıklarını anlattı

    Şafak Pavey yaşadıklarını anlattı
    expand

    Beşiktaş'ta 1 Mayıs olayları sırasında bir gencin gözaltını alınmasını engellemeye çalışırken arbedenin ortasında kalan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Şafak Pavey, "Keyfi gözaltına alınmaya çalışılan bir genci korumaya çalışırken aynı müdahaleye maruz kaldım" dedim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şafak Pavey, Halk TV'de "Halkın Arenası" programında Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

    Pavey dün yaşananları şu şekilde anlattı:

    "Ben gayet iyiyim. Protezimde bir takım sıkıntılar oldu. Onları da toparlıyoruz. Hiç kimse endişelenmesin lütfen. Toplumuzun yaşadığı travma çok daha önemli. Böyle düşünüyorum.

    Bir çok yerde CHP milletvekilleri olarak, bütün milletvekilleri olarak hepimiz oradaydık. Bunu sadece şununla yaptık. Gençlerimize çocuklarımıza yaşlılarımıza bir zarar gelmesin. Mümkün olduğu kadar eğer dokunulmazlık denen bir zırhımız varsa bunu onların can güvenliği için kullanalım istedik. Bu anayasal haklarını rahatça kullanabilsinler.

    Toplumun en alt kademesinde ağır biçimde hakları ihlal edilen, işçilerimize ödül olarak verilmiş bu özel günü kutlamayı, anmayı beraber yapalım istedik. Burada da milletvekilleri olarak amacımız onların can güvenliği korumaktı.  Biz de bunu yapmaya çalıştık.

    Ama herkesle beraber ağır bir şiddete maruz kaldık. Gaz bombaları darp, arbede ile toplumumuzun yaşadığı travmayı yaşadık.

    İsteğimiz keyfi olarak, sadece keyfi olarak masum gençlerimizin gözaltılarını engellemekti. Ben de gözaltılardan kurtarmaya çalıştım.

    Bir gencimizi evine gitmeye çalışırken, oradan kaçmaya çalışırken, tutuklamaya çalıştığını gördüm polislerin. Onu vermek istemedim. O gencimizi korumaya almak için, üstüne sarıldım. Ve birlikte aynı muameleyi gördük. Aynı şekilde darpa uğradık, tartaklandık.

    Milletvekili olduğumu biliyorlardı. Elimde milletvekili kartım vardı. Ben şu anlamda iştahla saldırının hiçbir açıklaması olamaz. Şunu da söylemek isterim. Bizim karşımızdaki polis değil, bu emri veren AKP'dir.

    Onların da zavallı bir durumda olduklarını düşünüyorum. Bu emri verenler utansın. Bunun bir AKP milletvekiline yapıldığını düşünün. Bizim bugün tek isteğimiz vatandaşılarımıza kalkan olmaktı. Buna bile saldırıda bulunuldu.

    Çocukların gözüne biber gazı sıkmadan da bu bayram kutlanabilir öyle değil mi? Yaralanmış vatandaşlarımıza, polis memurlarımıza acil şifalar diliyorum.

    Gözaltına alınmış arkadaşlarımız da sahipsiz değildir. Hukukçu arkadaşlarımız tarafından, hepimiz tarafından takip ediliyorlar."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow