hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan LÖSEV'e tepki

    Sağlık Bakanı Müezzinoğlundan LÖSEVe tepki
    expand

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cibuti Sağlık Bakanı'nı misafir etti. Cibuti'ye 50 yataklı çocuk hastanesi için kendilerine talimat verildiğini söyleyen Müezzinoğlu'na Lösemili Çocuklar Vakfı'nın yaptırdığı ancak 100 yataklı kısmına izin verilen 400 yataklı hastane soruldu. LÖSEV'i etik dışı davranmakla eleştiren Müezzinoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden ve devletinden daha güçlü bir kuruluş olamaz. Dolayısıyla, aldıkları izin ne kadarsa o iznin peşinden koşsunlar ve kurallara uysunlar" dedi. LÖSEV'i ziyaret eden ünlü komedyen Cem Yılmaz da konu hakkında sorulan bir soruya, "Bu ciddi mi ya" şeklinde tepki verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müezzinoğlu, Cibuti Sağlık Bakanı Kassım İssak ve beraberindeki heyeti, Bakanlıkta ağırladı. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, LÖSEV Onkoloji Kenti ve Hastanesine ilişkin bir soru üzerine, duygu sömürüsü üzerinden ülkenin yönetim dinamiklerinin farklı noktalara taşınmaya çalışılmaması, herkesin etik ve kurallara uyan bir anlayışta olması gerektiğini belirtti.

    "Bu etik dışı, kural dışıdır"

    Sağlık Bakanlığının 2007 yılından bu yana hekim ve hemşire açığı olması nedeniyle planlama yaptığını anlatan Müezzinoğlu, buna göre sağlık yatırımı yapacak herkesin izin almasının şart olduğunu vurguladı. Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

    "LÖSEV'in bize müracaatı 100 yataklı bir hastaneydi. Biz de buna ilişkin ön iznini uygun bulmuştuk. Ama, 'Ben güçlüyüm, ben kamuoyu algısını yönetirim. Dolayısıyla 400 yaparım, 400'ün karşılığını da Bakanlıktan alırım' diyorsa, bu etik, kural dışıdır. Bu etik ve kural dışılığa bu ülkenin yönetimini hiç kimse mahkum edemez.

    "Bir tuğla da sen koy diyerek değil..."

    LÖSEV'in açacağı hastane Dr. Sami Ulus'un çocuk onkologlarına bedel ödetecektir. Hacettepe Onkoloji'den, Ankara Onkoloji'den çekeceği uzmanlarımızın... Orayı o yapacak da bizim kuruluşlarımızda da hekim açığı çekiyoruz. Peki doktorları nereden alacak? Bu 'Bir tuğla da sen koy' diyerek değil. Sen, bir onkolog yetiştirme dinamiklerinde, 'Hazır yetişen onkologlara daha çok ücret veririm' diyerek sistem bozarsanız, bu ülkede çocuk onkolojisine katkı sağlamazsınız. Tam aksine, kurumsal yapıların dinamiklerini de bozarsınız. O nedenle hiç kimse kusura bakmasın, duygu sömürüsüyle veya etik dışı kamuoyu baskısı oluşturarak, bu anlamda bizim dinamiklerimizi bozmaya kimsenin hakkı yok''.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cem Yılmaz söylenenleri şaka sandı

    LÖSEV'e destekte bulunan oyuncu Ozan Güven ve komedyen Cem Yılmaz, LÖSEV'in Onkoloji Kenti ve Hastanesi'nin tanıtımına katıldı. Sağlık Bakanı'nın sözleri sorulduğunda Cem Yılmaz, ''Bu ciddi mi ya?'' diye tepki gösterdi.  "İyi ki ben Sağlık Bakanı değilim, yoksa buraya madalya dağıtmaktan bayağı masrafa girecektik" diye espri yaptı. Yılmaz, düşündüklerini Twitter'dan da paylaştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow