hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanı'ndan "bebek maması" açıklaması

    Sağlık Bakanından bebek maması açıklaması
    expand

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bebek mamalarının kullanımında, ruhsatlandırmada, üretim takip sistemi ile mamanın tamamen toplanması veya yasaklanması diye bir şey söz konusu değil. Belli serilerinde yapılan hata veya üretim kusuru dolayısıyla toplatma var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Tekirdağ Valiliğini ziyaret etti.

    Müezzinoğlu, "bazı bebek mamalarının toplandığı"na ilişkin soru üzerine ise şunları anlattı:

    "Bebek mamalarının kullanımında, ruhsatlandırmada üretim takip sistemi ile mamanın tamamen toplanması veya yasaklanması diye bir şey söz konusu değil. Belli serilerinde yapılan hata veya üretim kusuru dolayısıyla toplatma var. Biliyorsunuz, ilaç takip sistemini artık vatandaşın eline, akıllı telefonuna taşıdık. Oradaki karekodu okuduğu zaman hangisi iyi ilaç veya mamanın toplatıldığını vatandaşımız da görebiliyor. Anında ilacı, yerli üretim mi, yasaklı mı, ithal edilebilen bir ilaç mı, süresi dolmuş bir ilaç mı, belirli bir seviyesinin toplatıldığı bir ilaç mı, bunu vatandaşımız kendi telefonuyla karekodu okutarak görebiliyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müezzinoğlu, üretim hatası olan ilaç, mama ya da kozmetik ürünlerle ilgili, vatandaşların huzurlu olmasını isteyerek, "Asla ilaç ve gıda olarak onu sıkıntıya düşürecek herhangi bir yanlış ürüne müsaade etmeyeceğiz. Araştırmalar ve soruşturma safhası da devam ediyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow