hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salih Mirzabeyoğlu için yeniden yargılama talebi

    Salih Mirzabeyoğlu için yeniden yargılama talebi
    expand

    İBDA-C örgütü lideri olarak "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu'nun avukatları, yeniden yargılanma talebinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeniden yargılama talebi dilekçesini mahkemeye sunmadan önce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Mirzabeyoğlu'nun avukatları açıklama yaptı.

    28 Şubat döneminde yapılmış hukuksuzlukların en bariz ve en sembol isminin  Salih Mirzabeyoğlu olduğunu ifade eden avukat Hasan Ölçer, "O dönemde çok ciddi hukuksuzluklar ve çok ciddi haksızlıklara maruz kalmış, ve 16 yıldır cezaevinde bulunuyor kendisi. Şu anda bu hukuksuzluğun ve haksızlığın önüne geçmek maksadıyla ve bunun telafisi anlamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yargılamanın yenilenmesi anlamında bir başvuru yapmak üzereyiz" dedi.

    Son günlerde hukuksuzlukların önüne geçmek adına çok ciddi bir gayret sezdiğini belirten avukat Ölçer, "Bu gayretlerin bugün itibariyle de bir zirve noktasına gelmesini ve 28 Şubata bir nokta konulmasının bir fırsatını Türk yargısına sunmuş bulunmaktayız. Dolayısıyla da diğer avukat arkadaşlarla birlikte bu dilekçeyi 14 Ağır Ceza Mahkemesi'ne vermek üzereyiz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Balyoz ve Şike davalarında verilen kararların kendilerine yol mu gösterdiği" yönündeki soruya avukat Hasan Ölçer, "Türkiyede artık ortamın ve hukukun normalleşmeye başladığına biz inanmak istiyoruz. Türkiye'de siyasetin ve hukukun normal çerçevesinde, hak ihlallerinin, hak ihlali kararlarının bu anlamda bir adım olduğuna inanıyoruz. Yani hukuki normalleşmenin başlamış olduğunu gösterdiğine inanıyoruz ve bizim davamız da bu anlamda bir test niteliğinde olacaktır" diye yanıt verdi.

    Yeniden yargılama ve infaz durdurulsun talebi

    Mirzabeyoğlu'nun avukatlarının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, Salih Mirzabeyoğlu'nun kendisine verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının infazı için halen Bolu F Tipi Cezaevi'nde bulunduğunu belirtti.

    Dilekçede, Mirzabeyoğlu hakkında yeniden yargılama talebinin kabulüne, daha fazla telafisi imkansız zararlara uğramaması için hakkındaki mevcut hükmün infazının durdurulması ve tahliyesine karar verilmesi talep edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow