hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun'da köylüler Türkçe bilmeyen bir kişiyi "terörist" diye rehin aldı

    Samsunda köylüler Türkçe bilmeyen bir kişiyi terörist diye rehin aldı
    expand

    Samsun'un Canik ilçesine bağlı Başalan Mahallesi Düzören Köyü’nde bir kişinin “Türkçe konuşmadığı için” PKK'lı sanılması Samsun’u karıştırdı. Köylüler "terörist" olduğu iddiasıyla yakaladığı kişiyi silah zoruyla rehin aldı. Köylülerin sorguladıktan sonra jandarmaya teslim ettiği kişinin Iraklı mülteci olduğu anlaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Terörist" sandıkları kişiyi av tüfeğiyle rehin alan kişilerin bu kişiyi ‘sorguladıkları sırada çekilen fotoğraf sosyal medyada “Samsun’da PKK’lı yakalandı” iddiasıyla ve hızla yayıldı.

    Köylüler tarafından sorgulandıktan sonra jandarmaya teslim edilen kişinin terörist değil Iraklı bir mülteci olduğu anlaşıldı.

    Samsun Haber sitesinde yer alan habere göre, dün Samsun’un Canik ilçesine bağlı Düzören Mahallesi’nde fındık toplayan vatandaşlar, bir kişiyi “daha önce mahallelerinde hiç görmedikleri” ve “Türkçe konuşmadığı” gerekçesiyle yakaladı. Yakaladıkları kişiyi yere çöktüren ve başına av tüfeği doğrultarak uzun süre bekleten köylüler jandarmaya da haber verdi.

    Konu hakkında açıklamalarda bulunan Düzören Mahallesi Muhtarı Fahri Yılmaz, "Fındık bahçesinde çalışan vatandaşlar fındık toplarken bir şüpheli şahıs gördüler. Orman yolunda yürüyen bu adamın durumundan rahatsız oldular. Bana haber verdiler. Mahallelilerle beraber şüpheli adamın yanına gittik ve bir şekilde bu adamı etkisiz hale getirdik. Daha sonrasında jandarmaya haber vererek yakaladığımız şüpheliyi güvenlik güçlerine teslim ettik. Jandarma gelene kadar adamla konuşmaya çalıştık ama başaramadık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Iraklı sığınmacı olduğu öğrenilen kişi, jandarmada ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow