hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanayi Odası Başkanı mobbingin anlamını tersine çevirdi

    Sanayi Odası Başkanı mobbingin anlamını tersine çevirdi
    expand

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, duyanları şaşkına çevirecek bir açıklama yaptı. Çetin, çalışanların patronlara mobbing uyguladığını söyledi. Üstelik ATSO'nun raporunda da bu iddialarına yer veren patronların, mobbingin anlamına tamamen ters yüz eden bu iddialarının nedeni ise, işçilerin, yasal fazla mesai ücretlerini, tatil ücretlerini ve kıdem tazminatı haklarını talep etmeleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ATSO 37'nci Restoran, Yiyecek, İçecek ve Eğlence Hizmetleri Meslek Komitesi, mart ayı çalışma raporunda ilginç bir konuyu gündeme getirdi. Raporu ATSO Başkanı Davut Çetin açıkladı. Çetin'in gündeminde mobbing, yani iş yerinde üst ya da güçlü konumdakilerin, astlarına ya da güçsüz durumdaki çalışanlara uyguladığı baskı ve fiziki olmayan şiddet vardı. Ancak Çetin'in söyledikleri, duyanları şaşkına çevirdi. Çünkü ATSO Başkanı Çetin, bazı çalışanların patronlara mobbing uyguladığını söyledi.

    Çetin, işçilerin hakları olan tazminat ve fazla mesai ve tatil ücreti gibi taleplerini mobbing olarak niteledi. Çetin, "Ama arkadaşlarımız diyor ki, bazı çalışanlar da patronlar üzerinde mobbing yapıyor. Sayıları az da olsa bazı çalışanlar, fazla mesai ücreti, tatil ücreti, iş akdi feshi konularında biraz kötü niyetle, mevzuatı kullanarak işverene adeta taciz uyguluyor. Yani patrona da mobbing yapılıyor" dedi.

    Bu konunun çok ciddi sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Davut Çetin, "İşverene de mobbing başlamış. İş mahkemeleri bu davalarla dolu, küçük konular yüzünden ve bazen haklı olduğu halde işadamları bu mahkemelerde uğraşıp, zaman kaybediyor. Özellikle geçici çalışmalarda ve hizmet sektöründe bu konuda bu davalardan çok şikayet geliyor. Ne çalışanın ne de işverenin hakkı yenilmemeli. Bu konuda hangi mevzuat maddeleri sorun yaratıyorsa bunları saptayıp inceleyelim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    163 bin dosya var

    Meclis üyelerinden Ramazan Atılgan ise kıdem tazminatı, izin ve mesai ücretleri gibi konulara ilişkin her işverenin işçileriyle sorun yaşadığını ifade etti. Türkiye'de bu tür nedenlerle açılmış 163 binin üzerinde dava dosyası olduğuna dikkat çeken Atılgan, 61'inci hükümetin bu konuda bir çalışması varken, 62'nci hükümetin hiçbir çalışma yürütmediğini söyledi. Atılgan, "Böyle bir durumda bu ülke nasıl kalkınır? Bunun bir düzene bağlanması, kanuni çalışmalar gerekiyor. Bu konuda sesimizi yükseltmeliyiz" dedi.

    Bakanlık hantal

    İşçilerin hakkı olan kıdem tazminatını talep etmelerini mobbing diye niteleyen Meclis üyesi bazı patronlar da "işçilerin kıdem tazminatı istemesi mobbingine maruz kalıyoruz" dedi.

    Geçen dönemlerde yapılan kanun tasarı çalışmaları nedeniyle "Bizim tazminatımız ne olacak, fona mı devredilecek?" şeklinde sorular yöneltildiğini anlatan meclis üyeleri, 2-3 yıldır sonuçlandırılamayan bir yasa tasarısı olduğunu söyleyip, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı hantal davranmakla suçladılar.

    "Abdullah Gül yeni parti kuruyor"

    Fransa'da yolcu uçağı düştü

    Arınç'ın damadından Melih Gökçek'e yanıt

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow