hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıgül ayakkabı kutusu salladı

    Sarıgül ayakkabı kutusu salladı
    expand

    CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Adalet Yürüyüşü"ne katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, seçim otobüsünden partilileri ayakkabı kutularıyla selamladı. Sarıgül, Okmeydanı'nda da Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil'in seçim çalışmasına katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim çalışmalarını Beşiktaş'ta sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP Beşiktaş ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Adalet Yürüyüşü"ne katıldı. Gayrettepe Dedeman Oteli önünde toplanan yüzlerce kişi ellerinde CHP ve Türk bayraklarıyla Beşiktaş Çarşı'ya kadar yürüdü. Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Murat Haznedar ve Şişli Belediye Başkan Adayı Hayri İnönü ile birlikte partililerin yürüşüne bindikleri seçim otobüsüyle katıldılar. Partili vatandaşlar ellerinde ayakkabı kutularıyla katıldıkları yürüyüşe Mustafa Sarıgül de otobüsün camından salladığı ayakkabı kutusuyla eşlik etti.

    Yoğun izdiham nedeniyle otobüs, Barboros Bulvarı üzerinden yaklaşık bir saatte Beşiktaş Çarşı'ya gelebildi. Sarıgül burada otobüs üzerinden bir konuşma yaptı. Siyah-beyaz atkı takan Sarıgül konuşmasına kulübünün taraftar grubu Çarşı'ya selam göndererek başladı.

    Sarıgül, "Beşiktaş denince aklımıza özgürlükler, demokrasi ve Çarşı taraftar grubu geliyor. Beşiktaş'ta Çarşı bir tarih yazdı ve güçlülerle beraber olmayarak haklılarla beraber oldu. Beşiktaş'ta sadece bir futbol kulübü taraftarlığını tribün muhabbeti olmaktan çıkartan, ülkesinin bütün sorunlarına duyarlılık gösteren bu gençleri bir kez daha yurttaşlarımın önünde hakkı teslim ederek Çarşı'yı kutluyorum. Her yıl Kızılay'a kan yardımı yapan, ülkelerinin mahrum yerlerindeki öğrencilere yardım yapan bu yürekli gençlere selam olsun" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "10 yıl AK Parti iktidarı ile çalıştı"

    Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutukluluğuna değinen Mustafa Sarıgül, "Mustafa Kemal'in bir askeri vardı. Önce 1. Ordu Komutanı oldu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı yaptı. Sonrasında Genel Kurmay Başkanı oldu ve bu 10 yıllık süreçte AK Parti iktidarı ile çalıştı. Tam görevi sona erip 10 yıl görev yapmışken bir şey bulamadılar. Görevden ayrıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Paşa tutuklu, kutularından 4 buçuk milyon dolar çıkan genel müdür serbest kaldı" ifadelerini kullandı.

    "Teleferik ulaşım sorununu çözmez"

    Konuşmasında Kadir Topbaş'ın açıkladığı projeleri eleştiren Sarıgül, "Bu aralar Sayın Topbaş peş peşe müjdeler veriyor. Sağolsun, yine bir müjde verdi. Boğaz'a teleferik yapacaklarmış. Peki kime sordunuz? Bilim insanlarına, çevrecilere sordunuz mu? Yine, "ben yaptım, oldu" mantığıyla karşı karşıyayız. Geçmiş olaylardan ders alınmadığı görülüyor. Sayın Topbaş'a sormak istiyorum: Ulaşım planında teleferik var mı? Yok! Peki, teleferik ulaşım sorununu çözer mi? Hayır! Teleferik turistik amaçlı olabilir. Kayak merkezlerinde teleferik var. Örneğin, Bursa Uludağ'da var. Vadi geçişlerinde de teleferik var. Örneğin, İstanbul'da Maçka-Hilton arasında da var; ama teleferik ulaşımda çare değildir. Yolcu kapasitesi sınırlıdır. Tesis ve işletme maliyeti yüksektir. Ayrıca önerilen teleferiğin güzergahı da hatalıdır. Mecidiyeköy zaten sıkışık bir bölgedir. Buraya daha fazla yolcu yığmanın anlamı yoktur. Teleferik, yoğun yerleşimin olduğu yerde olmaz. Allah korusun, havada dursa veya yangın çıksa ne olacak? Yönetime geldiğimizde, bu projeyi mutlaka ilgili taraflarla değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okmeydanı'nda Aylin Kotil'le birlikte halkı selamladı

    Saat 16.00 sıralarında Okmeydanı'na gelen Sarıgül'ü Kotil karşıladı. Birlikte fotoğraf çektiren iki aday daha sonra seçim otobüsüne binerek vatandaşları selamladı.

    Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ni boydan boya turlayan Sarıgül ve Kotil'in içinde bulunduğu seçim otobüsü park eden bir araç yüzünden ilerleyemedi.

    Bunun üzerine partililer devreye girdi ve otomobili kaldırıma çıkarmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca Sarıgül ve Kotil önde seyreden daha küçük bir seçim otobüsüne bindi. Sarıgül ve Kotil çevredeki binaların camlarından kendisini izleyen vatandaşlara el salladı. Mikrofonu eline alan Kotil, bir süre vatandaşlara seslendi. "Okmeydanı'nda hiçbir binanın yıkılmayacağını büyükşehir belediye başkan adayıyla söz veriyoruz" diyen Kotil, "Hiçbir binanız yıkılmayacak. Bu sözü burada veriyoruz. Okmeydanı'nın yeni planlarında 5 tane helikopter pisti var. Bunu herkes duysun. 5 pist ile işçinin, emeklinin, memurun hiçbir işi olmaz. Belli ki buraların planlarını başkaları için yapıyorlar. Biz her zaman sizin arkanızda olacağız. Bu caddeyi de E-5'e çevirecekler. Belli ki burayı yıkacaklar ve kendilerine başka bir şey yapmayı planlıyorlar. Sizinle omuz omuza olmak için buradayız ve bu mücadeleyi sizinle birlikte vermek için söz veriyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "1 saat sonra iktidar tarafından sökülüyor"

    Kotil'den sonra konuşan Sarıgül ise Kotil'in afişlerinin kesildiğini söyledi. Sarıgül, "Görüyorum ki Aylin Kotil'in afişleri asılıyor, 1 saat sonra iktidar tarafından sökülüyor. Buradan bir kez daha şunu ifade etmek istiyorum; İstanbul'da yarışın demokratik olmasını istiyoruz. Beyoğlu'nda demokrasinin hakim olmasını istiyoruz. Gençlerden ricam şu: Hiçbir siyasi partinin afişine dokunmayın. Ama AKP bizim afişleri kesiyor. Buradan 2 gün süre veriyorum. Bir daha böyle bir şey yaparlarsa dünyayı onlara dar getiririm" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yar saçların lüle lüle" diyen Sarıgül'e vatandaşlar "Tayyip sana güle güle" diye karşılık verdi. "Nereden geldiler" diye soran Sarıgül'e vatandaşlar "İstanbul'dan" cevabını verdi. Mustafa Sarıgül,"Nereden gidecekler" diye sordu. Vatandaşlar da hep bir ağızdan "İstanbul'dan" yanıtını verdi. Bunun üzerine Sarıgül, "Bunun için sandıklara sahip çıkalım" dedi .Sarıgül ve Kotil'in seçim çalışması sırasında havai fişekler de atıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow