hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarısülük davasında sanık polis tutuklandı

    Sarısülük davasında sanık polis tutuklandı
    expand

    Ankara'da Gezi Parkı protestolarında Kızılay'da polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında mahkeme, sanık polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinde Kızılay'da polis memuru Ahmet Şahbaz tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün 6. Duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Saat 10.30'da başlayan duruşmaya sanık polis Ahmet Şahbaz, sanık ve mağdur avukatlarının yanı sıra Sarısülük'ün yakınları ve bazı CHP'li vekiller de katıldı. Duruşma nedeniyle adliye çevresinde ve duruşma salonunda emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.


    Saçını boyatınca öğretmenlik şansını kaybetti!


    Kapalı duruşma talebi
    Duruşmada Sarısülük avukatlarının 'jandarmaları dışarı çıkarın' talebine mahkeme başkanı "Geçen celse olan olaylar ortada. Jandarmayı dışarı çıkarmıyoruz" şeklinde cevap vererek, talebi reddetti. Ayrıca sanık vekilleri duruşmanın kapalı yapılması talebinde bulundu. Mahkeme duruşmanın kapalı yapılmasına ilişkin sanık vekillerinin talebini reddetti.

    Ethem Sarısülük ile ilgili tüm haberler

    Savcı, sanık polisin tutuklanmasını istedi
    Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davada mütaalasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık polis Ahmet Şahbaz'ın eyleminin meşru müdafaa olmadığını söyleyerek, olası kasıtla adam öldürmekten cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.  

    Sanık polis tutuklu yargılanacak
    Mahkeme heyeti savcının mütaalasını açıklamasının ardından duruşmaya kısa bir ara verdi. Heyet aranın ardından sanık polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 3 Eylül çarşamba gününe erteledi.

    Duruşma salonunda arbede
    Karar sonrası duruşma salonunda avukatlar ve güvenlik önlemi alan jandarma arasında arbede çıktı. Bu sırada duruşma salonunda bulunan polis memuru Ahmet Şahbaz da güvenlik kuvvetlerinin arasında adliye binasında güvenli bir odaya alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    İşte dünyanın gelmiş geçmiş en zengin devlet başkanları


    Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan avukatlar ve anne Sayfı Sarısülük, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Uzun uğraşlar sonucu sanık polisin 13 ay sonra tutuklandığını belirten avukatlar, adaletin geçte olsa yerini bulduğunu söylediler.

    Saçını boyatınca öğretmenlik şansını kaybetti!

    Burdur'da 13 yaşındaki çocuk doğum yaptı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow