hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcı Pınar Selek kararına itiraz etti

    Savcı Pınar Selek kararına itiraz etti
    expand

    Mısır Çarşısına bomba koymakla suçlanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istenen Pınar Selek Cuma günü görülen davada dördüncü kez beraat etti. Ancak, savcı karara yeniden itiraz etti. Dosya bir kez daha Yargıtay Ceza Kurulu'na gidecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pınar Selek, Mısır Çarşısı davasından en son geçtiğimiz cuma günü dördüncü kez beraat etti. Ancak savcı kararı dün yeniden temyiz etti. Beraat kararına itiraz edilmesi üzerine dava dosyası Yargıtay'a gidecek.

    Pınar Selek'in avukatı ve kardeşi Seyda Selek yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız süreç yorum yapmaya gerek olmayacak kadar açık. Umarız artık bu mağduriyet son bulur" dedi.

    Cemil Bayık: "Takvime uyulmazsa, taslağı açıklarız"

    Pınar Selek, 9 Temmuz 1998'de Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamanın ardından 2 gün sonra gözaltına alınmıştı.

    Rıza Sarraf'ın parası iade edildi

    Patlamanın bomba sebebiyle meydana gelip gelmediğiyle ilgili defalarca farklı bilirkişi raporu hazırlanmış, son bilirkişi raporunda "Bombaya ait herhangi bir bulgu yok" denmişti.

    Selek'in tutuklanmasına tek dayanak ise Abdülmecit Öztürk adlı bir kişinin "Mısır Çarşısı'na Pınar Selek ile bombayı birlikte koyduk" şeklindeki polis ifadesiydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Körfezde işler değişiyor

    Ancak, Mısır Çarşısı'na bomba koymaktan açılan davanın 22 Aralık 1998'deki duruşmasında Abdülmecit Öztürk ve başka iddialar nedeniyle tutuklanan diğer sanıklar, imzaladıkları ifadelerinin ağır işkence altında alındığını ve Pınar Selek'i tanımadıklarını açıklamışlardı.

    Dünyanın en tuhaf ülkesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow