hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcılık dinleme kararları hakkında inceleme başlattı

    Savcılık dinleme kararları hakkında inceleme başlattı
    expand

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 11 ve 12'nci Ağır Ceza Mahkemelerinin, 2008 - 2010 yılları arasındaki dinleme kararlarına ilişkin soruşturma açtı. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin suç duyurusuyla başlatılan soruşturmada, şüphelilerin paralel yapı üyesi oldukları iddiası da inceleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanlığı, bir süre önce kapatılan eski özel yetkili 11 ve 12'nci Ağır Ceza Mahkemeleri ile özgürlük hakimlerinin verdiği dinleme kararlarını incelemek üzere müfettiş görevlendirmişti.

    Müfettişlerin incelemesinin ardından, aralarında siyasetçi, gazeteci, vali, bürokrat ve işadamlarının da olduğu 64 kişinin telefonlarının, sahte isimlerle ve terör, uyuşturucu gibi sahte suçlamalarla dinlendiği anlaşıldı.

    Telekominikasyon İletişim Başkanlığı ve Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda yapılan çalışmalarda, bu tarihlerde yapılan dinlemelerin kayıtlarının silindiği tespit edildi.

    Bunun üzerine müfettişler, 64 kişi hakkındaki dinleme kayıtlarına el koydu.

    Müfettişlerin usulsüz dinleme kararlarını talep eden ve dinlemeleri yapan polisler hakkındaki suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma, Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow