hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sedef Kabaş serbet

    Sedef Kabaş serbet
    expand

    Gazeteci ve program yapımcısı Sedef Kabaş, sosyal medya Twitter üzerinden attığı bir mesaj nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında sevk edildiği mahkeme tarafından "adli kontrol" şartına gerek duyulmadan serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sedef Kabaş'ın soysal medya üzerinden attığı bir mesaj nedeniyle hakkında soruşturma açıldı.

    Kabaş'ın İstanbul Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada "17 Aralık soruşturmasına takipsizlik veren hakimin ismini unutmayın" mesajı tehdit olarak değerlendirdi.

    Soruşturmayla ilgili görevlendirilen, Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Büro Amirliği ekipleri bugün Kabaş'ın evine gitti. Hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili Kabaş'a bilgi verilirken, evde arama yapıldı. Sedef Kabaş ifadesinin alınması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Serbest bırakıldı

    Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kabaş, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

    Emniyet'teki ifadesinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Sedef Kabaş, savcılık sorgsunun ardından "adli kontrol" uygulanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği, Kabaş'ı adli kontrole gerek duymadan serbest bıraktı.

    TGC: ''Gazetecilere gözdağı verilmek isteniyor''

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, gazeteci Sedef Kabaş'ın, gözaltına alınmasını eleştirdi. TGC Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada "17-25 Aralık süreciyle ilgili haber yapan 70'e yakın gazeteci 120 davayla yargılanıyor. Bu süreçle ilgili şimdi de bir meslektaşımızın twitter mesajı nedeniyle gözaltına alınması gazetecilere gözdağı verilmek istendiğinin yeni bir örneğidir. Makul şüphe uygulamasının en çok gazetecilere işleyeceği yolundaki şüphelerimizi de artırmaktadır" denildi.

    Açıklama şu görüşler yer aldı:

    "2014 yılı medya açısından yine zor bir yıl oldu. Meslektaşlarımız sansür, fiziksel şiddet, yayın yasakları ve akreditasyon sorunlarıyla boğuşmak zorunda kaldı. 700'e yakın gazeteci 2015 yılına işsiz giriyor. 17-25 Aralık süreciyle ilgili haber yapan 70'e yakın gazeteci 120 davayla yargılanıyor. Bu süreçle ilgili şimdi de meslektaşımız Sedef Kabaş'ın paylaştığı bir twitter mesajı nedeniyle gözaltına alınması gazetecilere gözdağı verilmek istendiğinin yeni bir örneğidir. Bir mesaj nedeniyle Sedef Kabaş'ın evinde arama yapılması, bilgisayarına, telefonuna el konulması ‘makul şüphe' kavramının en çok gazetecilere uygulanacağı yolundaki kuşkularımızı da artırmaktadır.
    2015 yılına girerken gazetecilerin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapmasının önündeki engellerin kalkmasını kamuoyunun şeffaf bir biçimde oluşabilmesi için gerekli görüyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaçırılan liseli Ant Sekban, o anları anlattı

    17- 25 Aralık Operasyonları'nın savcıları görevden uzaklaştırıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow