hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seferi Yılmaz, Şemdinli Belediye Başkanı oldu

    Seferi Yılmaz, Şemdinli Belediye Başkanı oldu
    expand

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde, bombalı saldırıya uğrayan Umut Kitapevi'nin sahibi Seferi Yılmaz, BDP adayı olarak katıldığı seçimde belediye başkanı seçildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şemdinli'de 9 Kasım 2005'te Seferi Yılmaz'ın sahibi olduğu Umut Kitapevi'ne yapılan bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Yılmaz, BDP adayı olarak girdiği 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçildi. Aradan geçen zamanda yaşanan olayın hiç kimse tarafından unutulmadığını belirten Yılmaz, oy verme işlemi sırasında sandıkları gezerken askerlerin kendisi hakkında konuştuğunu öne sürdü. Askerlerin kendisinin PKK'nın dağ kadrosunda olduğunu söylediklerini, 'kaymakam, vali ya da emniyet müdürünün bununla nasıl oturacak' dediklerini duyduğunu anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

    "Aradan geçen yıllara rağmen bu devlet bunu unutmamıştır. Bundan sonra da unutacaklarına ben inanmıyorum. Biz demokrasi güçleri olarak, Şemdinli halkı olarak ve yurtsever halk olarak Türkiye genelindeki demokratlar olarak biz de bunu unutmayacağız. Unutturmayacağız. Bundan dolayı bana karşı bir öfkeleri vardı. Seçim sürecinden bu yana da bana karşı çok özel bir örgütlenme içerisindeydiler. Tüm askeri yetkililer, emniyet güçleri ve devlet erkanı bir taraftan bunun hesaplarını bunun toplantılarını yaptılar. Belli noktalara kadar bu işi getirdiler. Fakat halkımız yine sağduyulu yaklaşarak devletin bu kirli hesaplarını bir kez daha sandıkta bozdu."

    İşte seçimin çekişmeli geçtiği yerlerde kazanan ve kaybedenler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow