hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

    Şehit onbaşı son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında dün çıkan çatışmalarda şehit düşen Jandarma Teğmen Hubeyib Turan, Jandarma Astsubay Metin Aydemir, Uzman Çavuş Muhammet Tufan ve Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel Diyarbakır'daki törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden Latif Adıgüzel Nevşehir'de toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lice ilçesinde dün güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan iki çatışmada Jandarma Teğmen Hubeyib Turan, Jandarma Astsubay Metin Aydemir, Uzman Çavuş Muhammet Tufan ve Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel şehit oldu, 2 asker de yaralandı. 

    Diyarbakır Asker Hastanesinde tören

    Şehit askerler için bugün Diyarbakır Asker Hastanesi önünde uğurlama töreni düzenlendi. Basına kapalı yapılan törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile şehidin yakınları ile askeri ve mülki erkan katıldı.

    HDP'den Taner Yıldız'a çok sert tepki

    Rusya: "S-300 füzeleri İran'a kesin gönderilecek"

    CHP'den Cumhurbaşkanı'na yanıt: Yere batsın senin sarayın!

    Tören ardından şehitlerin cenazeleri Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ne götürüldü. Şehitler için yapılan tören nedeniyle Diyarbakır Askeri Hastanesi çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın cenazesi  Tokat'a, Astsubay Metin Aydemir'in cenazesi Erzurum'a, Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın cenazesi Eskişehir'e, Uzman Onbaşı Latif Adıgüzel'in cenazesi de  Nevşehir'e uçakla gönderildi.

    Uzman Çavuş Adıgüzel Nevşehir'de toprağa verildi

    Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel, memleketi Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Adıgüzel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyarbakır'daki törenin ardından uçakla Kapadokya Havalimanı'na oradan da Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki baba evine getirildi. Şehidin babası Mustafa, annesi Hatice, kardeşleri Muhammed, Aysel ve Salih Adıgüzel ile nişanlısı Emine Altıntaş, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

    Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı cenaze aracıyla Merkez Orta Camisine götürüldü. Adıgüzel'in cenazesi öğle vakti kılınan namazının ardından dualar eşliğinde Acıgöl Karayel Mezarlığına defnedildi.

    Siirt'te askeri araca bombalı tuzak: 8 asker şehit oldu

    Osman Baydemir uyardı: "Kontrolden çıkmak üzere..."

    Silvan ve Lice ateş çemberine döndü; OHAL dönemi manzaraları

    Törene şehidin ailesi ve yakınları, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, NevşehirCumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit teğmen yarın toprağa verilecek

    23 yaşındaki şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın Tokat'a merkeze bağlı Efe Köyü'nde oturan ailesinin evine ateş düştü. Şehit Turan'ın yaklaşık 8 ay önce annesi Hanife Turan'ı kaybettiği belirtildi. 

    Şehit Turan'ın Tokat'ın merkeze bağlı Efe köyünde yaşayan babası çifti Halit Turan'ın, oğlunun yaralanmasının ardından sabahın erken saatlerinde Diyarbakır'a gittiği ve burada acı haberi aldığı bildirildi. Acı haberi alan köylüler ise teğmenin baba ocağına akın etti. Burada taziyeleri dede Rüştü Turan kabul etti. Yaklaşık 8 ay önce annesi Hanife Turan'ı kaybeden teğmen Hubeyib Turan'ın 4 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenildi. 2013 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Turan'ın bekar olduğu ve en son köyüne Ramazan bayramında geldiği kaydedildi. 

    "Çok iyi birisiydi"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acı haberi aldıktan sonra köye giden şehit Turan'ın dayısı Salih Fırtına, yeğeninin önce yaralandığını daha sonra kaldırıldığı hastanede şehit düştüğünü söyleyerek, "Allah ailesine sabırlar versin. Cenabı Allah oradaki hainlere fırsat vermesin. Benim de 3 oğlum var, onları da kendimi de vatan için feda ederim. Başımız sağ olsun. Kendisi bekar, 2 yıllık askerdi. Annesi de 8 ay önce vefat etmişti" dedi. Köy sakinlerinden Orhan Korkmaz ise, şehit Turan'ın çok iyi birisi olduğunu kaydederek, "Terörün Allah belasını versin. Gitti zavallı çocuk" diye konuştu. 

    Şehit Turan'ın cenazesinin akşam saatlerinde Tokat'a getirileceği ve yarın köyde öğle namazı ardından  törenle toprağa verileceği bildirildi. Şehit Turan'ın yakınları, gazetecilerin evden görüntü almasına izin vermedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow