hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit yakınları ve gazilere ücretsiz seyahat kartları

    Şehit yakınları ve gazilere ücretsiz seyahat kartları
    expand

    Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdamına İlişkin Kura Törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize ücretsiz seyahat kartları hazırlandı, inşallah bu ay içerisinde sizlere takdim edilecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdamına İlişkin Kura Törenine katıldı.

    Davutoğlu, törendeki konuşmasında, "bir milleti millet yapan zor şartlarda gerektiğinde en kıymetli varlıklarını da feda edebilme niteliği olduğuna" vurgu yaptı.

    "Bu yönüyle bakıldığında, aziz milletimiz tarih boyunca en zor şartlarda birlik ve beraberliği koruyabilmiş ve eğer gerekirse canını ve canından aziz bildiği her türlü varlığı bu uğurda feda etmeye de katlanmıştır" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

    "Dışişleri Bakanı olarak göreve geldiğimde yaptığım dış ziyaretlerle ilgili olarak verdiğim net bir talimat vardı; hangi şartlarda olursa olsun, bir tek şehidimizin dahi makamı varsa mutlaka bütün ziyaretlerde onları, o makamları ziyaret edip, onların huzuruna gidip, onlardan izin alacağız çünkü bizim için vatan toprakları azizdir. Nasıl bugün şehitlerimizin korumak için canlarını, kanlarını feda ettikleri vatan toprakları azizse geçmişte vatan topraklarının çok uzaklarından da olsa her bir şehidimizin kanını döktüğü topraklar da bizim için azizdir, bizim için her an saygıya layıktır. Onun için birçok ülkede şehitliklerimiz var, o şehitliklerde dalgalanan al bayraklarımız var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "20 asır geçse biz şehitlerimizi unutmayız"

    Anadolu topraklarında geçmişinde şehit olmayan aile olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, şöyle dedi: "Hepimizin ailesinde mutlaka bir şehit şerefi vardır. Şimdi yakın dönemde bu vazifelerini yaparken şehit düşmüş şehitlerimizin yakınları olarak sizler ve gazilerimiz ve gazi yakınlarımız, devletimizin bütün imkanlarıyla yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu çerçevede şehit yakınlarımıza, gazilerimize elimizden geleni yapmaya çaba gösterdik.

    Bugün böyle bir görevde huzurundayız. 27 Temmuz'da 3 bin 520 şehit yakını iş kurasıyla işe başlamıştı, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olarak bulunduğu törende. Bugün de benim için büyük onur, 2 bin 761 kişi şehit yakını gazi yakını bugün atanacaklar.

    Özellikle de bir isim, biraz önce de masaya oturduğumda da bir an ismini görünce halini hatırını sorduğum Zeynep Aslanoğlu kardeşimiz, bir örnek olarak zikretmek istiyorum, babası 1993'te şehit olduğunda 8 yaşındaydı. Zeynep ve Zeynep gibi kardeşlerimiz bize en büyük emanettir. İnşallah bugün kendisi bu kurayla iş sahibi olacak ve işe yerleştirilecek. Aradan 20 yıl değil, 20 asır geçse biz şehitlerimizi unutmayız. Allah rahmet eylesin, Allah onların mekanın cennet eylesin."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ücretsiz seyahat kartıyla seyahat edebilecekler"

    Şehit ve gazi yakınlarıyla ilgili birçok iyileştirmeler yapıldığını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti: "Vazifeleri nedeniyle hayatını kaybeden kamu görevlilerinin anne babalarına maaş bağlanmasındaki muhtaçlık şartını kaldırdık. Çünkü bu şehitlerimizin ve gazilerimizin bir ölçüde bir ikramıdır onlar adına verilen bir maaştır muhtaçlık şartı kaldırıldı. Ödenen ücretler geçmişten günümüze şartlara her yıl yeniden intibak etti. Harp malüllerimiz 2002 yılında 446 lira alırken şimdi 2 bin 545 lira alıyor. Hak sahibi vatandaşlarımıza aylık 79 milyon Türk Lirası ödeme yapıyoruz ama bunların bunların hiçbirisi şehitlik ve gazilikten gelen o yüce şerefin karşılığı değil tabii ki."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir müjde vermek istediğini söyleyen Davutoğlu, "Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize ücretsiz seyahat kartları hazırlandı, inşallah bu ay içerisinde sizlere takdim edilecek. Madem ki sizin yakınlarınız bu vatan için şehit düştüler, madem ki gazilerimiz vatan için bedenlerinden fedakarlık ettiler, bu vatanın her bir yerine ücretsiz seyahat kartıyla seyahat edebilecekler" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow