hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selçuk Parsadan'ın oğlu sokaklarda yaşıyor

    Selçuk Parsadanın oğlu sokaklarda yaşıyor
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sokakta yaşayan 18'i kadın 392 evsiz vatandaşı, Zeytinburnu Spor Salonunda misafir ediyor. Spor salonuna alınanlar arasında bir dönem, dolandırıcılık olaylarıyla Türkiye'nin yakından tanıdığı Selçuk Parsadan'ın oğlu da var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis  ekipleri tarafından sokaklardan toplanan evsizler, soğuk havadan korunmaları için  spor salonunda ağırlanmaya başlandı. sağlık kontrolleri ve kişisel bakımları yapılan evsizlerin giyecek  ihtiyaçları da karşılandı.
     
    Parsadan'ın oğlu da sokakta yaşıyor
     
    Sokak, park, metruk bina ve cami avlularında yaşam mücadelesi veren  evsizlerden bazıları, ilginç hayat hikayeleriyle dikkati çekiyor. Eski basketbolcu olan ve dönemin Başbakanı Tansu Çiller'i dolandırmasıyla gündeme gelen Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan da Zeytinburnu  Spor Kompleksi'nde misafir ediliyor.

    İstanbul için "tipi" uyarısı

    AA muhabirine açıklama yapan Hakan Parsadan, babasının ölümünün  ardından zor duruma düştüğünü anlatarak, 3 yıldır sokakta yaşadığını ve soğuk  hava nedeniyle belediyenin spor merkezine sığındığını söyledi.
     
    Ailesini, işini ve varlığını kaybettiğini ifade eden Parsadan, "Bütün  Türkiye hikayemizi biliyor. Basketbolcuydum ve 8-10 sene milli takımda oynadım.  Birtakım terslikler oldu mesleğimi bıraktım. Basketbola da geri dönmek  istemiyorum. Yıllardır parklarda, ATM'lerde sokaklarda yaşıyorum. Sokaklarda çok  sıkıntılar yaşadım. Çok iş istedim ama olmuyor. Şu anda buradayım. Çevremiz çok  yüksek ama insanlar öyle bir hale gelmiş ki kendilerinden başka kimseyi  tanımıyorlar. Babam ölmeden önce peşinden ayrılmayan dostlar bana telefonu  açmadı." diye konuştu.
     
    Parsadan, evsizlerin hayatlarının göz önüne alınması gerektiğini  vurgulayarak, yetkililerden evsizlere yardım etmelerini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kar nedeniyle yolda kalanların yardım çığlığı
     
    Evsiz emekli avukat
     
    Spor salonundaki evsizlerden 80 yaşındaki emekli avukat Erdoğan Gençel  de yıllarca önemli davalara baktığını ancak emekli olduktan sonra bazı  sorunlardan dolayı 3 yıldır sokaklarda yaşadığını söyledi.
     
    Gençel, hiç evlenmediğini aktararak, "İstanbul Barosu'ndan 1990  yıllarında emekliliğimi istedim. Meslekten çok yorulmuştum. Ev alamadım. Ancak  siyasi tarihe ilişkin çok Kitap satın aldım. Amacım Kadıköy'de bir halk kitaplığı  tesisi yapmaktı. Gerçekleştiremedim. Geçmişte senelerce gençlerin davalarına  ücretsiz baktım" dedi.
     
    "Sokaklarda yaşıyorum. En büyük sıkıntım içkiye alıştırılmış  sokaklarda yaşayan gençler" diyen Gençel, geceleri fenerle kitap okuduğunu ancak  sarhoşlardan çekindiğini dile getirdi.

    Türkiye kar ve fırtınaya teslim
     
    Selçuk Parsadan kimdir?
     
    Selçuk Parsadan, dönemin başbakanı Tansu Çiller ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de aralarında bulunduğu birçok kişiyi, büründüğü sahte kimliklerle dolandırdığı iddialarıyla Türkiye gündemine oturmuştu. Parsadan, 1997 yılında Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Örtülü Ödenek davasından 6 yıl 3 ay, mahkemeye hakaretten 2 yıl ve başka bir dolandırıcılık davasından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
     
    Bayrampaşa cezaevi’nden Afyon Cezaevi’ne nakledilen ve Sabancı Suikastı davasının sanığı, DHKP/C itirafçısı Mustafa Duyar'ın kaldığı koğuşun karşısındaki koğuşda kalan Parsadan, Mustafa Duyar'a düzenlenen silahlı saldırıda kapı mazgalından "yapmayın, etmeyin" diye seslendiği gerekçesiyle ağzından vurularak ağır yaralandı. Parsadan, Mustafa Duyar’ın Karagümrük Çetesi mensuplarınca öldürüldüğü saldırının asıl hedefinin kendisi olduğunu ileri sürdü.
     
    İnfaz yasasına göre 4 yıl 8 ay 28 gün cezaevinde kalan Parsadan 19 Şubat 2001 tarihinde tahliye edildi.

    Parsadan 2006 yılında omurilik kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow