hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şemdinli'ye askeri sevkiyat

    Şemdinliye askeri sevkiyat
    expand

    Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne, sabah saatlerinde sınır birliklerine sevkiyat yapıldı. Asri araçların ilçe merkezinde geçişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli İlçesi'nin kırsalında PKK'ya karşı operasyonlar devam ederken, bu sabah askeri sevkiyat yapıldı.

    Zırhlı ve konteyner yüklü çok sayıda askeri araç, sinyal bozucu jammerler eşliğinde ilçe merkezinden geçerek Şemdinli 3'ücnü Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'na doğru gitt

    "Mavi bereliler" Şemdinli'de

    "Mavi bereliler" olarak bilinen özel eğitimli komandolar, zırhlı araçlarla Şemdinli'ye sevk edildi.

    PKK'ya yönelik operasyonlar için doğu illerine görevlendirilen özel eğitimli komandolar, zırhlı araçlarla Hakkari'nin Şemdinli ilçesine getirildi.

    "Mavi bereliler" olarak bilinen ve Yüksekova ilçesinden çok sayıda zırhlı araçla Şemdinli'ye getirilen komandolar, ilçedeki sınır birliklerine sevkedildi.

    Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı ve Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığında zorlu eğitim süreçlerinden geçen, modern silah ve teçhizatlarla donatılan "mavi bereliler", terörle mücadele için doğu illerine görevlendirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow