hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sen misin Roj TV'ye para yardımı yapan!

    Sen misin Roj TVye para yardımı yapan
    expand

    Antalya'da, dayanışma ve yardım için Roj TV'nin banka hesabına para yatıran inşaat işçisi Mehmet Erden'e, "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan iki yıl bir ay hapis cezası verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK yanlısı olduğu ve kanala maddi bağış toplandığı gerekçesiyle Danimarka'dan yayın yapan ve kapatılan Roj TV'nin banka hesaplarına 2008 yılında el koymuştu. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre mahkemenin kararından haberdar olmayan Antalyalı inşaat işçisi Mehmet Erden, 4 Temmuz 2014'te Ziraat Bankası'nın Kepez Şubesi'ne giderek, kanalın hesap numarasına 1,229,90 Danimarka Kronu yatırdı. Bunun üzerine Erden hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 220/7 ve 314/2. maddeleri gereğince, "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır" suçundan dava açıldı.


    Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın son duruşması ise 20 Mart'ta görüldü. Erden'in avukatı Tevfik Karahan'ın duruşma için bildirdiği mazaret, "soyut" ve "yargılamanın uzatılmasına yönelik" bulunarak reddedildi. Erden ve avukatlığının yokluğunda savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak, ceza verilmesini istedi. Savcı, Erden'in PKK ile ilişkisinin olduğuna ilişkin delil elde edilemediğini belirterek, şöyle devam etti:


    "Dosyada bulunan dekonttan havalenin Roj TV adına açtırılan hesaba gönderilmiş olması, sanığın silahlı terör örgütünün hiyerarşisi altında örgüt amaçlarına yönelik olarak faaliyet gösteren Roj TV'ye para göndererek, atılı suçu işlediği..." Mahkeme heyeti, Erden'in savunmasını ve son sözünü almadan kararını açıkladı. Erden'e örgüte yardım" suçundan iki yıl bir ay hapis cezası verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow