hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevan Nişanyan 64 günde 3 cezaevi gezdi

    Sevan Nişanyan 64 günde 3 cezaevi gezdi
    expand

    Şirince'de kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle hakkındaki 2 yıllık hapis cezasını çekmek için 2 Ocak'ta cezaevine giren gazeteci- yazar Sevan Nişanyan, Torbalı Cezaevinin ardından bu kez de Buca Cezaevinden Aliağa Cezaevine gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nişanyan, İzmir'in Şirince köyünde, kendi arazisine 60 metrekarelik tek odalı bir taş ev inşa etmesi üzerine, kaçak yapı suçlamasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve cezasını çekmek üzere Torbalı Açık Cezaevine teslim olmuştu.

    Ancak Nişanyan, cezaevinde bir gardiyanın hırsızlık yaptığını, mektup yazarak kamuoyuyla paylaşınca, cezaevi yönetimi soruşturma açmıştı.

    O soruşturma sonucu Buca Kapalı Cezaevine nakledilen Nişanyan, iddiaya göre, yatak olmadığı gerekçesiyle yerde yatırıldı ve bu durumun da kamuoyuna yansımasının ardından, Nişanyan için bir kez daha nakil kararı çıktı. Nişanyan, Aliağa Kapalı Cezaevine nakledildi.

    Bu arada, avukatı, Nişanyan hakkında Torbalı Açık Cezaevi yönetiminin "memura hakaret ve tehdit" iddiasıyla açtığı davanın 27 Mart'ta görüleceğini ve Nişanyan'ın ne kadar süre kapalı cezaevinde kalacağının bu mahkeme sonucunda belli olacağını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow