hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SHD'den Soma'da coşkulu açılış

    SHDden Somada coşkulu açılış
    expand

    Soma'da, Soma Sosyal Haklar Derneği, düzenlenen şölen ile açılışını gerçekleştirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa Soma'da, açılışı gerçekleştirilen Soma Sosyal Haklar Derneği için dayanışma konseri düzenledi. Konser Hilmi Yarayıcı, Alaaddin Us, Heyula müzik Grubu'nun katkılarıyla sürdü.

    Konserin düzenlendiği belediye düğün salonuna, "Sosyal haklar herkese, mücadele eden herkesle", "301 madenci kardeşimizi asla unutmayacağız, anılarını mücadelemizde yaşatacağız", "Söz yetki, karar maden işçilerine" yazılı pankartlar ve "Özeleştirmeler geri alınsın","Rantınız batsın", yazılı dövizler açıldı.

    Hilmi Yarayıcı, Alaaddin Us, Metin Karataş ve Heyula'nın sahne aldığı konserde  Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Can Atalay'a zeytin fidanı hediye edildi. Atalay, fidanlardan birisini Validebağ Korusu'na dikeceklerini söyledi.

    Konser sonunda CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yaptığı coşkulu konuşma ile SHD'nin hak mücadelesine katkı koyacağını belirtirken işten çıkarılan işçilere tazminatı vermeyen işletmelerin iktidara şantaj yaptığını söyledi


    Konserin ardından, "Sosyal haklar herkese, mücadele eden herkesle" yazılı pankart ile madenci anıtına kadar kitlesel yürüyüş düzenlendi.

    Yürüyüş sonrası konuşan Soma Sosyal Haklar Derneği temsilcisi maden işçisi Ali Söğüt, "İnsanca ve onurlu bir yaşam için Soma'dayız. Sosyal haklar herkese, mücadele eden herkesle" dedi.

    Açıklamanın ardından Sosyal Haklar Derneği'nin açılışı yapıldı.

    Açılış sonrası lokalde Tütün-Sen, Üzüm-Sen başkanları, Yırca Köylüleri, Soma'lı öğretmenler ve maden işçileri söz alarak mini bir forum yaptılar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow