hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Şiddete, teröre tavır alırsa HDP ile muhatap oluruz''

    Şiddete, teröre tavır alırsa HDP ile muhatap oluruz
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin ''çözüm süreci devam etsin'' çağrısıyla ilgili "HDP kanunlar çerçevesinde davranmaya devam ederse görüşmelerimiz devam eder. Şiddet, terör, izinsiz eylem, can ve mal kaybına yol açacak tutumların dışında olmaları ve bunlara karşı tavır almaları durumunda muhatap oluruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ak Parti'nin dün sona eren 23'üncüsü düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Afyonkarahisar'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün kaldığı otelden çıkarak, eşi Sare Davutoğlu'nun anne babasının mezarını, ardından Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu, valilik ziyaretinin ardından Dumlupınar Ortaokulu'nu ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir süre konuşan ve okulu gezen Davutoğlu, ziyaret sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

    HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın, asayiş olayları nedeniyle hükümet tarafından askıya alındığı belirtilen çözüm sürecinin tekrar rayına oturtulması ve diyalog kanallarının açılması için hükümete çağrı yapacaklarına yönelik açıklaması hatırlatılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle dedi: "Çözüm süreci her şeyden önce halkımızın sahiplendiği bir süreç. Temaslarımız devam ediyor. Bu temaslar sadece HDP ile değil, halkın bütünüyle olacak. HDP Türkiye'de anayasal kanunlar çerçevesinde davranmaya devam ederse görüşmelerimiz devam eder. Ama kamu düzenini bozmaya yönelik eylemler içersinde olmamaları gerekiyor. Şiddet, terör, izinsiz eylem, can ve mal kaybına yol açacak tutumların dışında olmaları ve bunlara karşı tavır almaları durumunda muhatap oluruz. ''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adamın karnından el bombası çıktı!

    Erdoğan Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde konuştu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow