hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi'de olaylar sabaha kadar sürdü!

    Silopide olaylar sabaha kadar sürdü
    expand

    Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li bir grup dün akşam yasadışı gösteri düzenleyerek polisle çatıştı. Çok sayıda molotof kokteylinin atıldığı olaylar sırasında, gerçek silahlar da kullanıldı. Göstericiler TOMA aracının altına el yapımı bomba atarak patlattı. Polisin de zırhlı araçlardan Hücum Marşı'nı çaldığı duyuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silopi'de dün akşam 3 ve 4'üncü Cadde üzerinde toplanan yüzleri kapalı kalabalık YDG-H'li gruplar, İpek Yolu'na çıkarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Sevk edilen zırhlı polis araçlarına çok sayıda gösterici tarafından molotof kokteyleri ile saldırı düzenledi. Polis, göstericileri gaz bombaları ve basınçlı su ile dağıtmaya çalıştı.

    Olaylar sırasında TOMA aracına eğilerek arkadan yaklaşan bir gösterici aracın arka tekerleğinin yanına el yapımı patlayıcı bırakarak fitilini ateşledi. Kaçan gösterici, arkadaşlarının attığı molotof kokteylerinden zor kurtuldu. Fitili ateşlenen el yapımı bomba büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada can kaybı veya yaralanan olmadı.

    Yüksek binalar ve sokak aralarına gizlenen göstericiler, polis zırhlı araçlarını defalarca molotof yağmuruna tuttu. Yüzlerce molotof kokteylinin kullandığı olaylarda yanan zırhlı araçlara TOMA su sıkarak söndürme ve soğutma çalışması yaptı.

    Olaylar nedeniyle İpek Yolu şoförlerinin güvenliği için birkaç saatliğine geçişlere kapatıldı. Polis sık sık anons yaparak göstericilerin dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Göstericiler dağılmayınca polis, cadde ve sokaklara çok sayıda gaz bombası attı. Atılan biber gazlarından biri İpek Yolu'ndaki bir akaryakıt istasyonunun camına isabet etti. Polis zırhlı aracının birinden ise Osmanlı Mehteran takımının, Hücum Marşı çalındığı duyuldu. 4 saat boyunca İpek yolunda polisle çatışan göstericiler, gece geç saatlerde mahalle aralarına dağılarak kayıplara karıştı. İpek Yolu'nda trafik akışı polis ekiplerinin güvenliği sağlaması ile tekrar açıldı.

    Gece geç saatlerde, ilçe merkezindeki bir çok noktada artarda silah sesleri duyuldu. Silah sesleri aralıklarla saat 03.00'e kadar devam etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow