hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi'deki hendekler de kapatılıyor

    Silopideki hendekler de kapatılıyor
    expand

    Şırnak'ın Cizre ilçesinin ardından Silopi'de güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek amacıyla 5 mahallede kazılan hendeklerin kapatılmasına başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cizre'nin ardından Silopi'de de güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek amacıyla kazılan hendekler kapatılıyor. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerince Silopi'nin Yenişehir, Ofis, Karşıyaka, Başak ve Barbaros mahallelerindeki izinsiz gösterilerde güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların geçişini engellemek amacıyla kazılan hendeklerin kapatılmasına belediyeye ait iş makineleriyle başlandı.

    İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydemir, yaptığı açıklamada,hendekleri kapatmaya Yenişehir Mahallesi'nden başladıklarını söyledi. İlçedeki hendeklerin tamamının kapatılacağını belirten Aydemir, doldurulan hendeklerin üzerine parke taşı döşendiğini kaydetti. Bir süre önce izinsiz gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek amacıyla Yenişehir, Ofis, Karşıyaka, Başak ve Barbaros mahallelerinde 40'ı aşkın hendek kazılmıştı.

    Cizre'de 14 hendek kapatıldı

    Bu arada Cizre'dehendeklerin kapatılması için belediye ekiplerince 3 gün önce başlatılan çalışma sürüyor. İlçedeki Sur, Cudi ve Nur mahallelerinde iş makineleriyle kazılan, genişliği ve derinliği yer yer 2 metreyi bulan 184 hendekten 14'ü içerisine toprak doldurularak kapatıldı. Hendekler nedeniyle vatandaşlar evlerine araçlarıyla gidemezken, mahalleye sadece hendek kazılmayan bir sokaktan araçların geçişi sağlanıyordu. Bu durum sağlık ve itfaiye ekiplerinin vakalara zamanında müdahalesini de engelliyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow