hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi'deki saldırıda ölen polisler, son yolculuğuna uğurlanıyor

    Silopideki saldırıda ölen polisler, son yolculuğuna uğurlanıyor
    expand

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK mensuplarınca yola döşenen mayının patlatılması sonucu ölen 4 polis memuru için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Polis memurlarının cenazaleri memleketleri Elazığ, Aydın, Yozgat ve Çankırı'da toprağa veriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basına kapalı dün gece gerçekleştirilen törenin ardından ölen polislerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri memleketlerine uğurlandı. Törene, Şırnak Valisi İhsan Su, Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Cel ve askeri erkan katıldı.

    Silopi'de mayınlı saldırı: 4 polis şehit

    Saldırıda ölen polislerden Resul Kayaoğlu'nun naaşı Elazığ'a, Şahin Polat Aydın'ın naaşı Aydın'a, Savaş Akyol'un naaşı Yozgat'a, Yahya Mertcan'ın naaşı ise Çankırı'ya helikopterle gönderildi.

    Savaş Akyol Yozgat'ta toprağa verildi

    Saldırıda ölen polis memuru Savaş Akyol (22), memleketi Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

    Şefaatli Devlet Hastanesi morgundan alınan Akyol'un cenazesi, İnceçayır Mahallesi Kelebek Sokak'taki amcası Cahit Akyol'un evine getirildi. Helallik alınmasının ardından Akyol'un naaşı, tören için Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Burada yapılan törende İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Avşar konuşma yaptı. Akyol'un annesi Gülsever Akyol da oğlunun tabutuna sarılarak, "Biz seni damatlığınla görecektik. Al bayraklı tabutta görmeyi istemiyorduk" diyerek gözyaşı döktü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni evli olan Akyol'un düğününü bile henüz yapmadığı, 10 gün sonra yapmayı planladıkları ortaya çıktı. Akyol'un eşi Fatma Nur Akyol da tören alanına sedyeyle getirildi. Gözyaşlarına hakim olamayan ve fenalaşan Akyol'a sağlıklı ekipleri müdahale etti.

    Törene Akyol'un kız kardeşi Semanur Akyol özel harekat polisi üniforması giyerek katıldı.

    Silopideki saldırıda ölen polisler, son yolculuğuna uğurlanıyor

    Akyol'un cenazesi Yeşilyurt Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedildi. Törene, Akyol'un yakınları ve akrabalarının yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve vatandaşlar katıldı.

    Resul Kayaoğlu Elazığ'da toprağa verildi

    Öldürülen polis memuru Resul Kayaoğlu (29) için ise, memleketi Elazığ'da tören düzenlendi. Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene, Kayaoğlu'nun babası Ali Kayaoğlu, kardeşleri, yakınları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, milletvekilleri, Şırnak'tan gelen meslektaşları ve emniyet mensupları katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silopideki saldırıda ölen polisler, son yolculuğuna uğurlanıyor

    Meslektaşlarının omuzlarında tören alanına getirilen Kayaoğlu'nun naaşı, katafalka bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve öz geçmişinin okunmasının ardından Vali Zorluoğlu ve İl Emniyet Müdürü İşlek konuşma yaptı. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu konuşmasında "intikam" vurgusu yaptı, "Onların kanları yerde kalmayacak, bu saldırıları yapan insan müsveddeleri en ağır şekilde cezalandıracaklardır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmaların ardından Müftü Yardımcısı Şeyhmuz Tanrıverdi tarafından dua edildi. Daha sonra cenaze Mevlana Camisi'ne götürüldü. Mevlana Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kayaoğlu'nun cenazesi, toprağa verileceği Kovancılar ilçesine bağlı Aşağı Köse Köyüne götürüldü.

    Şahin Polat Aydın Ankara'da toprağa verildi

    Şahin Polat Aydın'ın naaşı Ankara Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından Güdül'ün Akbaş Köyündeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra Aydın'ın naaşı köydeki caminin avlusuna getirildi. Aydın'ın ağıt yakan acılı annesi Hülya Aydın'ı yakınları teskin etmeye çalıştı. Hülya Aydın, oğlunun "Ben ölürsem tabutuma bu fotoğrafı koyun" dediğini belirterek, oğlunun mezuniyetinde çekilen bir fotoğrafı tabutun üzerine koydu. Anne Aydın, zaman zaman bu fotoğrafa sarılarak ağladı.

    Öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası, Aydın'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

    Cenaze törenine, özel harekat polisi olan babası Süleyman Aydın ile annesi Hülya, ağabeyi Ömer ve kız kardeşi Tuğçe Aydın, aile yakınları ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, BBP Genel Başkan Mustafa Destici, bazı milletvekilleri, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından gönderilen çelenkler de cami avlusunda yer aldı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow