hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak ve İdil'de çatışma: 3 sivil yaralandı

    Şırnak ve İdilde çatışma: 3 sivil yaralandı
    expand

    Şırnak kent merkezinde ve İdil ilçesinde dün devriye görevi yürüten polislere PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Şırnak'ta evlerinde oturan 2 kadın ile İdil'de bir temizlik işçisi çıkan çatışmalarda yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'ta YDG-H mensupları ile polisler arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında çevredeki evlerinde bulunan 2 kadın, kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı.

    Şırnak'ta dün gece YDG-H'liler güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için Yeşilyurt, Dicle, Bahçelievler ve Vakıfkent mahallelerindeki sokaklara hendekler kazılıp, barikatlar kurdu. Bölgeye giden polis ekiplerine ise uzun namlulu silahlarla ateş açılıp, el yapımı patlayıcı, molotof ve havai fişekli saldırılarda bulundu. Polis ekipleri de PKK'lı gruba ateşle karşılık verdi.

    Şırnak'ta askeri birliğe saldırı

    Gece boyunca özellikle Vakıfkent Mahallesi'nden silah ve patlama sesleri duyuldu. Olaylar sırasında bölgede evlerinde bulunan Fatma Hakseven ile Fatma Babat adlı iki kadın, kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altını alınırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün saat 06.00'ya kadar aralıklarla süren olayların ardından havanın aydınlanmasıyla birlikte mahallelerle durum normale döndü.

    İdil'de polise bombalı tuzak

    İdil'de de polise saldırı

    İdil'in Turgut Özal Mahallesi'nde dün gece devriye görevi yapan polis araçlarına PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) üyeleri tarafından uzun namlulu silahlar ve el yapımı bombalarla saldırı düzenlendi.

    Saldırıdan sonra başlayan çatışmalar bu sabaha kadar devam etti.

    Turgut Özal ile Atakent Mahallesi'nde yoğunlaşan çatışmalarda İdil Belediyesi'ne temizlik hizmeti veren özel şirkette işçi 33 yaşındaki N.S., vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralandı. Yaranan ve İdil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan N.S.'nin polise ateş açan saldırganlar arasında olduğu belirtildi. Saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow