hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnaklı kadınlardan "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" eylemi

    Şırnaklı kadınlardan Savaşa hayır, barış hemen şimdi eylemi
    expand

    Şırnak'ta bulunan kadın mücadelesi alanında çalışmalar yapan kendilerine Özgür Kadın Kongresi (KJA) adını vererek bir araya gelen bir grup kadın barış çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak Sanat Sokağı'nda toplanan 200'ye yakın KJA'lı kadın, "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" eylemi düzenledi. Halkların Demokratik HDP milletvekillerinin de destek verdiği eylemde kadınların düzenledikleri yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, savaşa karış barışın sesini yükseltmek için burada olduklarını söyledi. Birlik,  şunları söyledi:

    "Türkiye tarihi bir süreçten geçmektedir. 7 Haziran seçimlerinden bu yana, son 3 aydır maalesef Türkiye'nin her tarafında savaş kararı alınmış. Geçici AK Parti hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla bugün başta Şırnak olmak üzere, bölgenin her tarafında sivil insanlara her türlü saldırı yapılmaktadır. 3 gün önce Silopi de yapılan vahşet yani kabul edilecek gibi değildir. İnsanlar sokak ortasında elleri, kolları bağlanarak vahşice katlediliyor. Biz kadınlar, anneler olarak savaşa karşı barışın sesini yükseltmek için bu gün burada bulunuyoruz. Biz Türkiye'deki bütün demokratik yapılar, sivil toplum örgütleri, uluslararası güçlere buradan çağrı yapıyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesi için, halklara yapılan saldırıların durdurulması için herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyoruz. Biz kadınlar olarak sonuna kadar savaşın karşısında bütün gücümüzle direneceğiz. Savaş kararına karşı elimizden gelen bütün direnci her haliyle direneceğiz. Çocuklarımızın bu savaşta katledilmesini istemiyoruz. Bu akan kanın durması için biz bütün kadınlar olarak geceli, gündüzlü bu kararın karşısında barışın sesini yükseltmeye devam edeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlar, açıklamanın ardından oturma eyleminde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow