hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnaklılar "Nuh'un Gemisi"ni istiyor

    Şırnaklılar Nuhun Gemisini istiyor
    expand

    Şırnak Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Birlik, "Nuh: Büyük Tufan" filminde kullanılan geminin sergilenmek üzere Cudi Dağı'na getirilmesi için girişim başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birlik, AA muhabirine, filmde kullanılan geminin Amerika Panama'dan getirilerek Cudi Dağı'na yerleştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

    Cudi Dağı'nda Milli Park kurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını kaydeden Birlik, şöyle dedi: "Geçmişte yaşanan sıkıntılardan dolayı bölgemizde yatırımlar işlemiyordu. Allah'a hamdolsun şimdi güzel bir barış süreci var. Bu barış sürecinden faydalanmak istedik. Şırnağımız için böyle bir şeyin şart olduğunu düşündük. Girişimlerimize başladık. Sayın Başbakanımıza, bu projeyi sunmayı düşünüyoruz. Bu konu hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da başvurumuz oldu."

    "Çanakkale'ye Truva Atı nasıl Yunanistan'dan getirilmişse, 'Nuh: Büyük Tufan' filminde kullanılan gemiyi de Şırnak'a getirmeye çalışacağız" diyen Birlik, geminin getirilmesi halinde bunun Türkiye ve Şırnak için büyük bir tanıtım olacağını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow