hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta askere bombalı saldırı: 1 şehit

    Şırnakta askere bombalı saldırı: 1 şehit
    expand

    Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan PKK saldırısında nöbet kulübesinde nöbet tutan 2 asker yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlçe merkezinde bulunan 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı bahçesindeki nöbet kulubesine bugün saat 15.30 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. 2 askerin nöbet tuttuğu kulübeye yönelik saldırıda el yapımı parça tesirli bombanın patlaması üzerine kulübede nöbet tutan 2 asker yaralandı.

    HDP lideri Demirtaş: "PKK mesajımızı aldı, cevap da geldi"

    Kılıçdaroğlu Demirtaş görüşmesi bitti

    MHP'den flaş "azınlık hükümeti" açıklaması

    Bombalı saldırı sonrası saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralı 2 asker helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

    Kaçan saldırganların yakalanması amacıyla bölgede çalışma başlatıldı.

    TSK ACI HABERİ VERDİ

    Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ise Şırnak'ta bir askerin şehit olduğunu açıkladı:

    "04 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'da 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı (Silopi / ŞIRNAK) General Zeki DURNALIK Kışlası nöbet kulubesine Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ile silahlı saldırıda bulunulmuştur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı sonucu nöbet kulubesinde nöbetçi olan kahraman bir Erimiz helikopter ile tahliye edildiği Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olmuş, bir Erimiz ise yaralanmıştır.

    Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

    ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

    Silopi'de nöbet kulübesine saldırıda yaralanan 2 askerden tedavi gördüğü Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olan askerin er Abdulhalit Aras olduğu belirtildi. Şehit Aras'ın Van nüfusuna kayıt olduğu öğrenildi.

    HATAY'DA KOMANDO BİRLİĞİ'NE ATEŞ AÇILDI

    Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki jandarma komando birliğine  PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı, operasyon başlatıldı.Saat 16.15'de PKK'lıların barındığı Amanos Dağı eteğinde, ilçeye bağlı Karayılan Mahallesi'nde Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na ateş açılınca askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 5 dakika süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alana doğru kaçmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaçarken izlerini kaybettirmek isteyen teröristler, ormanlık alanda 2 farklı noktada yangın çıkardı. Ölen ve yaralananın olmadığı çatışmanın ardından teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de yangını söndürmek için çalışma başlattı.Bir mahalle sakini, teröristlerin saldırısına askerlerin karşılık verdiğini belirterek, "Çatışma oldu. Askerlerimiz elinden geleni yaptı, silahlarla karşılık verdi" dedi.

    3 YIL ÖNCE DE SALDIRMIŞLARDI

    PKK'lı teröristler, İskenderun Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na 25 Nisan 2012'de uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırmış, olayda 2 asker yaralanmıştı. Hafta başında aynı dağdaki Radar Komutanlığı'na da taciz ateşi açılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow