hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta PKK saldırısı: 1 asker şehit oldu

    Şırnakta PKK saldırısı: 1 asker şehit oldu
    expand

    Şırnak'ta Akdizgin Üs bölgesinde bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, saldırı sonucu ağır yaralanan bir er, kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesinde kurtarılamayarak şehit oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'taki Akdizgin Üs Bölgesine PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini ve bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

    Sultanbeyli'deki saldırıdan PKK çıktı

    Anadolu Ajansı'nın haberinde saldırı ve sonrasında yaşananlar şöyle anlatıldı:

    Şırnak'ta, 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı, Şırnak-Güçlükonak karayolu Gabar Dağı eteklerinde bulunan Akdizgin üs bölgesine PKK mensuplarınca saldırı düzenlendi.

    Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından örgüt üyeleri karanlıktan faydalanarak Gabar Dağı'na doğru kaçtı.

    Şırnak'ta polis servisine bombalı saldırı!

    Çatışmanın ardından bölgeye asker ve ateş desteği gönderilirken, 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan kalkan 2 ATAK helikopteri operasyona destek verdi. PKK'lıların kaçış güzergahı ateş altına alındı. Hava hareketliliği gece boyunca devam etti.

    Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada da saldırı sonucu bir erin ağır bir şekilde yaralandığı ve sevkedildiği Şırnak Asker Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olduğu açıklanarak, ailesi, yakınları ve TSK mensuplarına başsağlığı dilendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow