hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta PKK'lıların öldürdüğü uzman çavuş toprağa verildi

    Şırnakta PKKlıların öldürdüğü uzman çavuş toprağa verildi
    expand

    Şırnak'ta PKK'lılarca askeri araca düzenlenen saldırıda öldürülen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde defnedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından özel uçakla Adana Havalimanı'na getirilen Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın (36) cenazesi, daha sonra Kadirli Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Acar'ın cenazesi ardından, törenin düzenleneceği Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığı önüne getirildi.

    Şırnak'ta 3 asker şehit oldu

    Cenaze törenine şehidin ailesi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Osmaniye Valisi Kerem Al, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Şehidin eşi Elif Acar, eşinin Türk bayrağı örtülmüş tabutuna sarıldığı sırada fenalaşınca, sedyeyle tören alanından ambulansa taşındı; oğulları 12 yaşındaki İbrahim Göksu ve 6 yaşındaki Efe Acar da babalarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bu arada Bakan Kılıç, şehidin yakınlarına başsağlığı dilerken, kardeşi Ahmet Acar'ın koluna girerek tören alanına kadar eşlik etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acar'ın cenazesi, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Kadirli Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Tören sonunda Bakan Kılıç ve Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını kardeşi Ahmet Acar'a verdi.

    Şırnak'ta Araköy mevkisinde, PKK'nın yola döşediği patlayıcı, dün askeri aracın geçişi sırasında patlatılmıştı. Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lılar, araçtaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ve Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ı öldürmüş, Jandarma Er Kadir Akpınar ve geçici köy korucusu Hasan Akyol'u da yaralamıştı. Kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılmıştı.

    Şırnakta PKKlıların öldürdüğü uzman çavuş toprağa verildi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow