hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şişli'de 2 okulda eğitime "doğalgaz" arası

    Şişlide 2 okulda eğitime doğalgaz arası
    expand

    Şişli'de doğalgaz hattında henüz belirlenemeyen bir nedenle sızan gaz alev aldı. Doğalgaz ekipleri tedbir amaçlı olarak mahallenin gazını kesince çevredeki 2 okulda eğitim sekteye uğradı. Bazı veliler, soğuk sınıflarda ders yapmaya çalışan çocuklarını okullarından alarak evlerine götürdüler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi Dedeoğlu Sokak'ta saat 08.30'da meydana gelen olayda, sokak üzerinde bulunan doğalgaz hattında henüz belirlenemeyen bir nedenle sızıntı oldu. Sokağa sızan gaz bir anda alev aldı. Durumu fark eden mahalleli durumu polis ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.

    Yangının söndürülmesinin ardından doğalgaz ve elektrik ekipleri tedbir amaçlı olarak mahallenin doğalgaz ve elektriğini kesti. Kesinti, iki günlük kar tatilinin ardından açılan Halide Edip Adıvar İlkokulu ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitime sekte vurdu. Doğalgazın kesilmesi nedeniyle öğrenciler soğuk sınıflarda ders yapmaya çalıştı. Elektrik ve doğalgazın kesildiğini öğrenen bazı veliler okullara gelip çocuklarını eve götürdü.

    Doğalgaz kesintisi çevre okulları da etkiledi

    Halide Edip Adıvar İlkokulu'nda okuyan iki çocuğunu eve götüren Metin Özcan, "Çoğu kişi okula gelmemiş. Birde semtte elektrikler kesik. Doğalgaz yanmıyor. Okul buz gibi biz de çocukları aldık eve götürüyoruz. Çoğu ilçede okullar kapalı. Hepsi kapalı olsaydı. Boşu boşuna eziyet" diye konuştu.
    Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde okuduğunu söyleyen Ataberk Er ise "Sabah okula gittim. Elektrik ve doğalgaz olmadığı için bizi eve gönderdiler" dedi.
    Kendi okulunun tatil edildiğini söyleyen Fatih Kılıç da "Ben Gaziosmanpaşa'da oturuyorum. Okulum ise Bayrampaşa'da. Bizim ilçede okullar tatil olduğu için bende amcamların yanına geldim. Onlara yardım ediyorum" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Diyarbakır Cezaevi'ndeki işkence yöntemleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow