hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta KKKA şüphesiyle 2 kişi öldü

    Sivasta KKKA şüphesiyle 2 kişi öldü
    expand

    Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Yozgat'ın Sorgun ilçesinden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen biri çocuk, 2 kişi, hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, Yozgat'ın Sorgun ilçesi Yeniyer beldesinde yaşayan 23 yaşındaki Erdem Uslu, çalıştığı tarlada sol bacağından, Yenimahalle'de ailesi piknik yapan 2 yaşındaki Muhammed Emin Bolat da koltuk altından kene ısırdığı gerekçesiyle hastaneye başvurdu.

    Sorgun Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından geçen hafta perşembe günü Uslu, dün de Bolat, Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

    Uslu ve Bolat, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    Cenazeler, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

    Uslu'nun evli, Muhammed Emin'in de Duran ve Gülseren çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenildi.

    Ailelerden ihmal iddiası

    Erdem Uslu'nun babası Ahmet Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun tarladan geldikten sonra banyo yaparken keneyi gördüğünü ve Sorgun Devlet Hastanesinde doktorlar tarafından çıkartıldığını söyledi.

    Hastanede kan tahlili alındığını ve doktorların geçen hafta çarşamba günü hastaneye getirilmesi gerektiğini söylediğini belirten Uslu, "Çarşamba günü oğlum ateşlendi, hastaneye götürdük, 'sinüzit var' dediler ve 2 ağrı kesiciyle bir başka ilaç verdiler, onları içti. Perşembe günü yine ateşlendi Sorgun Devlet Hastanesine götürdük ve 'kanı düşmüş' dediler. Ya Sivas'a ya da Yozgat'a sevk edeceklerini söylediler. Sivas'a getirdik" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oğlunun bugün vefat ettiğini anlatan Uslu, "Benim ciğerim yandı, başkasının ciğeri yanmasın" dedi.

    Doktorlara kene ısırdığını söylemesine rağmen yanlış teşhis konulduğunu öne süren baba Uslu, oğlunun ölümüyle ilgili hukuki süreç başlatacağını dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow