hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siyasilerden "Berkin Elvan" mesajları

    Siyasilerden Berkin Elvan mesajları
    expand

    Gezi Parkı protestoları sırasında başından biber gazı fişeğiyle vurulan ve 269 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin ardından siyasiler de başsağlığı mesajları yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "(Berkin Elvan'ın vefatı) Bu sabah televizyonda görünce üzüldüm gerçekten. Nihayet bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acıların paylaşıyorum" dedi.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın babasını arayarak, başsağlığı diledi.

    CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Berkin Elvan'ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğu ve "Gezi şehitleri kervanına bir evladımız daha katıldı" dediği belirtildi.

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz sevgili Berkin'e veda etmiyoruz. Çünkü O, güzel gülüşüyle, kısacık ömrüne sığdırdığı yaşam mücadelesiyle milyonların, hepimizin sevgisine tutunmayı, kalplerimizde yer edinmeyi çoktan başardı. Seni asla unutmayacağız. Tıpkı, Ceylan Önkolları, Mehmet Uytumları, Uğur Kaymazları ve daha nicelerini unutmadığımız gibi. Sevgili Berkin'in ailesinin ve tüm sevenlerinin acısını, üzüntüsünü yürekten paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,  "Açık söylüyorum Berkin'in ölümüne sebep olanlar tarihte 'evine ekmek götüren çocuğu bile öldürenler' olarak anılacaktır. Berkin'in ölümüne bizzat 'polise emri ben verdim' diyen Recep Tayyip Erdoğan sebep olmuştur. Berkin Elvan, milyonlarca insanın gözyaşları içinde uğurlanacak ama onu aramızdan alanlardan da mutlaka hesap sorulacaktır. Katilleri er veya geç yargı önünde bu vahşetin hesabını verecektir! Berkin'in gönlümüzde açtığı yara, hesabı sorulana kadar açık kalacaktır!"

    CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, ise Berkin Elvan'ın otopsi raporunu takip etmek için Adli Tıp Kurumu'na geldi ve buradaki açıklamasında şunları söyledi: "Berkin bir yaşam mücadelesi veriyordu. Hepimizin umudu yeniden hayata dönmesi, koşup oynaması, yeniden okuluna gitmesiydi. Ama maalesef bu sabaha karşı yaşamını kaybetti. Aslında katledildi demek daha doğru. Olayın sorumlusu aslında gaz kapsülünü sıkanlar kadar bu emri verenlerdir. Başbakan 'emri ben verdim' dedi. Bu işi yapanları kahraman ilan etti. Doğrudan doğruya tetiği sıkanlar kadar siyasi iktidarın da bunda sorumluluğu vardır. Bu hesabın sorulması için biz de elimizden geleni yapacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'a başsağlığı diledi. TBMM Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Çiçek, Gezi olayları sırasında yaralanan ve 269 gündür tedavi altında bulunan Berkin Elvan'ın vefat etmesi nedeniyle, Elvan'ın babası Sami Elvan'a bir başsağlığı mesajı gönderdi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Berkin bizim evladımız. Bizim çocuğumuz. Ailemizin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Allah rahmet eylesin. Tabii ki çok üzüldük. Yani böyle vatandaşımızın bundan hayatını kaybetmesi, bir gencin, hepimizi üzer, bütün herkesi üzer. İnşallah bu tür hadiseler bir daha olmaz diye düşünüyoruz. Bunlar gerçekten bütün milletimizi üzüyor. Ben ölene rahmet niyaz ediyorum, ayrıca herkese, bilhassa ailesine en kalbi duygularla başsağlığı diliyorum. Çünkü hakikaten bir yakının ölmesi zordur. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah rahmet eylesin" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow