hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Sizin yerinize ben öleyim''

    Sizin yerinize ben öleyim
    expand

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen cenaze törenine anne Sivi Mete'nin isyanı damga vurdu. Sivi anne, polisleri göstererek ''Ne istiyorlar sizden? Sizin yerinize ben öleyim'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mardin'den haftalık iznini geçirmek üzere memleketi Nusaybin ilçesine giden polis memuru Yakup Mete (29), önceki akşam evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Çapraz ateşe tutulup ağır yaralanan Mete, kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

    Şehit Mete için Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Türkiye'nin huzurunu, birlik ve beraberliğini hedef alan hain saldırıların asla amacına ulaşmayacağını söyledi. Terörden medet uman zihniyetin, milletinin sağduyusu, soğukkanlılığı ve devletin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkum olacağını belirten Pekcan, "Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize atacağız. bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Bebek katili, halk düşmanı PKK, kirli yüzünü polis olduğu kadar bir Kürt olan Yakup Mete kardeşimizi katlederek göstermiştir. Savaşta bile düşmanlar, 'sıhhiyeye' saldırmazlar. Nusaybin'de ambulansa silahlı ve molotoflu saldırılar yapan bu gözü dönmüş caniler, kendi karanlıklarında yok olup gideceklerdir. Bu menfur saldırının failleri, diğer emsalleri gibi er ya da geç, ölü ya da diri yakalanarak adalete teslim edilecektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ailenin 9'uncu çocuğu

    Tören sonrası Mete'nin cenazesi konvoy eşliğinde memleketi Nusaybin'e bağlı eskiden köy olan Akarsu Mahallesi'ne getirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mezarlığa getirilen Mete'nin cenazesi ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaşlar tarafından Kürtçe ağıtlarla karşılandı. Şehidin cenazesi dualarla toprağa verildi. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri de pusu kurulan yerde geniş güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu.
    Daha önce PKK tarafından tehdit edilen Mete, 10 çocuklu Mete ailesinin 9'uncu çocuğuydu.

    ''Sizden ne farkı vardı?''

    Anne Sivi Mete, törene katılan polisleri göstererek Kürtçe, "Hepinize kurban olayım, sizin yerinize ben öleyim. Ne istiyorlar sizden? Sizden ne farkı vardı? Daha kendisini evlendirecektim. Çocuk sahibi olacaktı. Söyleyin bana oğlumun ne suçu vardı? Allah hakkımı bırakmasın size" diye ağıt yaktı.

    Tören boyunca elini tuttular

    Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan, sessiz sessiz ağlayan baba Diyap Mete'nin koluna girerek tören boyunca elini tuttu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow