hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soma Kömür İşletmeleri'nden yeni açıklama

    Soma Kömür İşletmelerinden yeni açıklama
    expand

    Soma'da facianın bilançosu yükselirken madeni işleten soma kömür işletmeleri şirketinden bir açıklama daha geldi. Şirket, kazadan beş dakika öncesine kadar bütün ölçümlerin normal olduğuna dikkat çektiği açıklamada, "daha önce hiç yaşanmamış bir olayla karşı karşıyayız" dedi ve cuma günü basın toplantısı yapacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soma Kömür İşletmeleri, normalin üzerinde karbonmonoksitin yoğun olduğu alanlardan üretimin uzaklaştırıldığına, ve küllü su basılarak soğutma yapıldığını belirtti.

    Şirketin açıklaması şöyle devam etti: "Fakat yangın sırasında prosedürdeki bu işlemler gerçekleştirilememiştir. Çünkü madencilik sektöründe ilk kez görülen bir olayla karşı karşıyayız.  

    Madencilik sektöründe madenin yapısı gereği birden bire yüksek oranlı bir yangın söz konusu olamaz. Yangından 5 dakika önce bütün ölçüm mekanizması bütün verilerin normal şartlarda olduğunu göstermiştir.

    Ne yazık ki işletmemizde mühendislik ve teknik olarak bugüne kadar görülmeyen ve açıklanamayan yangın vuku bulmuştur. Her türlü emniyet tedbirinin alınmasına rağmen normal şartlardan daha hızlı bir şekilde yayılan yangının nedeni, detaylı incelemeden sonra anlaşılabilecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow