hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Somalı çocuklar fotoğraflarını sergiledi

    Somalı çocuklar fotoğraflarını sergiledi
    expand

    Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının tanığı olarak İstanbul'a gelen, dün kentin tarihi turistik mekanlarını gezerek fotoğraflayan Somalı çocuklar, çektikleri fotoğrafları bugün Caddebostan Kültür Merkezi'nde "Soma'da Çocuk Olmak" adıyla sergilediler. Kadıköy Belediyesi'nin davetlisi olarak İstanbul'da bulunan çocukların sergisi 8 Şubat'a kadar açık kalacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açılışa katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Sosyal sorumluluk kapsamında belediyemiz çocuklarla bu organizasyonu gerçekleştirdi. Bu tür organizasyonlarla çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Nuhoğlu, sergideki fotoğrafları da inceleyerek  "Çok başarılı bir çalışma gerçekleştirmişler" diye konuştu.

    Soma'nın patronundan garip istek

    14-17 yaş arasındaki çocuklar Kadıköy Belediyesi'nden dağıtılan fotograf makinalarıyla Soma'da 6 haftalık bir eğitimden geçtiler. İki gün boyunca İstanbul'da Kadıköy Belediyesi'nin misafiri olan çocuklar, hem İstanbul'un fotoğraflarını çektiler  hem de maden faciası sonrası Soma'yı farkılı açılardan objektiflere yansıttılar.

    Kadıköy Belediyesi, Terraco Yapı Malzemeleri A.Ş ve birçok eğitim gönüllüsünün desteklediği "Soma'da Çocuk Olmak" sergisi 8 Şubat'a kadar açık kalacak.

    Gökçeada'yı sel aldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow