hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleyman Çelebi'den poşulu protesto

    Süleyman Çelebiden poşulu protesto
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, 1 Mayıs olayları ile ilgili gündemdışı konuşmasına boynunda poşu ile çıktı. Çelebi, "1 Mayıs'ta gençler teşhir etme amacıyla zorla poşu takmaya çalışan polisin ve iktidarın uygulamalarını protesto etmek için bu poşuyu taktım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM genel kuruluna katılan ve söz alarak kürsüye gelen Çelebi, 1 Mayıs'ta gençleri teşhir etmek amacıyla onlara zorla poşu takmayı çalışan polis ve iktidarın uygulamalarını protesto etmek için bu poşu taktığını söyledi.

    Çelebi, "Polisin daha önce Cihan Kırmızıgül üzerinde uyguladığı ve o nedenle yargılattığı durumun bir başkası, 1 Mayıs'ta gençler teşhir etme amacıyla zorla poşu takmaya çalışan polisin ve iktidarın uygulamalarını protesto etmek için bu poşuyu taktım" dedi.

    Çelebi, 1 Mayıs'ın yasaklandığı iki yerin Kamboçya ve Taksim Meydanı olduğunu ifade ederek, "Çanakkale'de Anzaklar anıldığında, bundan sonra onları Avustralya'ya mı göndereceksiniz? Onlar da şehitleri için Çanakkale'ye geliyorlar. İşçiler de en temel hakkını kullanıyor. Başbakan ve iktidar, yasa ve AİHM kararını tanımıyor. Faşist yaklaşımla, bu bayramı bize zehir ettiniz. İktidar, bu bayramı işçilere müdahale günü olarak bu noktaya taşımıştır" görüşünü savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çelebi, Twitter hesabından, "Poşu nasıl takılır sizden öğrenecek değiliz. Suçumuz buysa mecliste de poşuyla çıkarız" diye yazdı.

    VİDEO: Polis zorla poşu takıp fotoğraf çekti

    Umut Oran: "Poşu takmak suç mudur?"

    Polisin poşu taktığı o öğrenci serbest

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow