hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleyman Şah Türbesi, Göktürk-2 uydusuyla takibe alındı

    Süleyman Şah Türbesi, Göktürk-2 uydusuyla takibe alındı
    expand

    Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Halep kenti yakınlarında bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi çevresinde çatışmaların artması üzerine bölgeyi Göktürk-2 uydusu ile takibe aldı. Uydunun çektiği yüksek çözünürlükteki fotoğraflar askeri birimlerin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı ile de paylaşılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye Ordusu'na ait hava savunma sistemlerinin Türk savaş uçaklarına artarak devam eden tacizlerinin ardından mobil olan ve Suriye tarafından güvenlik amacıyla yerleri değiştirilen hava savunma sistemleri de Göktürk-2 uydusu tarafından tespit ediliyor.

    Dünyanın her noktasından görüntü çekebiliyor

    Yaklaşık 400 kilo ağırlığındaki Göktürk-2, dünyanın her noktasından yüksek çözünürlükte görüntü alabiliyor. Ayrıca istenildiğinde yeryüzünün 3 boyutlu haritalarının hazırlanmasında kullanılabilecek çekim yeteniğine sahip uyduda TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen milli uçuş bilgisayarı ve yazılımı kullanılıyor. Yerli keşif uydusu, Türkiye'nin kuzey sahillerinden güney sahillerine kadar uzanan yaklaşık 600 kilometrelik bir şeridin görüntüsünü tek geçişte indirebilecek kadar yüksek hızlı bir veri haberleşmesine de sahip. Göktürk-2, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Türk mühendisleri tarafından geliştirildiği için görüntü çekimi ve bunların yer istasyonlarına indirilmesi konusunda herhangi bir uluslararası kısıtlamaya tabi değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow