hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şüpheli ölen askerlerin ailelerinin "randevu" isyanı

    Şüpheli ölen askerlerin ailelerinin randevu isyanı
    expand

    Şüpheli Ölümler ve Mağdurlar Derneği Başkanı Oktay Can, son 24 saat içerisinde 3 askerin daha yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Başbakan 6 yıldır derneğimize randevu vermedi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2009 yılında Tunceli'nin Hozat İlçesi Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken, intihar sonucu öldüğü iddia edilen er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, oğlunun intihar etmediğini, vurularak öldürüldüğünü ispatlamak için 6 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Son olarak İstanbul, Kocaeli ve Kütahya'da 3 askerin daha yaşamını yitirdiğini söyleyen Oktay Can, Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan evinde basına açıklama yaptı. Şüpheli Ölümler ve Mağdurlar Derneği olarak askerde yaşamını yitiren askerlerin ölmemesi için mücadele verdiklerini belirten Oktay Can, şunları söyledi:

    "6 yıldır bu mücadeleyi veriyoruz. Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay daire başkanları, Kara Kuvvetleri komutanları, Jandarma Genel komutanlarıyla görüştüğümüzde çok büyük önlemler aldıklarını söylediler. Son 24 saat içerisinde yine 3 askerimiz yaşamını yitirdi. İstanbul, Kocaeli ve Kütahya'da. Başbakan'dan randevu istedik. 6 yıldır bu derneğe bir randevu verilemedi. Meclis başkanından randevular istedik, komisyonlar kurulmasını istedik. Babaların dinlenmesini, askeri savcılıkların kaldırılmasını istedik. Mecliste soru önergeleri verildi. Yasa teklifleri verildi. Bu ailelerin şehitliklerinin verilmesi için. Ne yazık ki meclis başkanlığının raflarında kaldı, yasalaşmadı."

    Murat Oktay Can'ın annesi Süsember Can ise oğlunun odasını 6 yıldır ilk günkü gibi muhafaza ettiğini, evladının fotoğrafları ile kendisini avuttuğunu kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahte diplomalı bakan akrabası TÜBİTAK'tan 2 yılda 423 bin lira maaş almış

    Fethullah Gülen'den Erdoğan'a MOSSAD yanıtı

    Harika Avcı: ''O bu ülkenin babası bana da yardım etsin''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow