hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye füzeleri yine Türk F-16'larına kilitlendi

    Suriye füzeleri yine Türk F-16larına kilitlendi
    expand

    Hatay üzerinde görev yapan F-16'lara Suriye'de konuşlu uçaksavarlar ve füzeler tarafından tacizde bulunuldu. Genelkurmay Başkanlığı, kara sınırında da askere taciz ateşleri açıldığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay'ın açıklamasına göre, Suriye'de konuşlu uçaksavar ve füze sistemleri, Hatay üzerinde hava muharebe devriye görevindeki F-16'lara 4 dakika 25 saniye süre ile radarlarını kilitleyerek tacizde bulundu.

    Genelkurmay, Suriye sınırında Kilis yakınlarında kaçakçılık girişiminde bulunan bir grup tarafından sınır devriyesindeki askerlere 15-20 el ateş açıldığı bilgisini de verdi.

    Hakkari merkeze bağlı Meskantepe üs bölgesindeki askerlere, ağır makinalı tüfekle 15-20 el taciz ateşi açıldığını duyuran Genelkurmay, terör örgütü üyelerinin Osmaniye'de de ortaya çıktığını bildirdi.

    Buna göre, Osmaniye merkeze bağlı Karakaş köyü yakınlarında araziye odun toplamaya çıkan köylüleri rehin alan terör örgütü üyeleri, istedikleri erzak listesinin köylülerce teslim edilmesinin ardından rehineleri serbest bıraktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow