hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli LGBTİ bireyler İstanbul'da kendi topluluklarını kurdu

    Suriyeli LGBTİ bireyler İstanbulda kendi topluluklarını kurdu
    expand

    Irak ve Suriye’deki IŞİD teröründen kaçan yüzlerce LGBTİ birey, İstanbul’da kendi topluluklarını kurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye’de iç savaşın başlamasının ardından Türkiye’ye kaçan mülteciler arasında olan LGBTİ bireyler, İstanbul’da kendi topluluklarını oluşturdu. The Independent gazetesinin haberine göre, Arap LGBTİ’sinin üyeleri başta Irak ve Suriye olmak üzere bölge ülkelerinden kaçarak İstanbul’a gelen LGBTİ bireylere yardım ediyor.

    Ankara'nın göbeğine asılan afişler: ''Eşcinselleri öldürün''

    Grubun kurucularından Suriye kökenli Nadir, Mart ayından bu yana her pazar İstanbul’un Asya yakasında Arap kökenli LGBTİ bireylerle çay sohbetleri gerçekleştirdiğini söyledi. Savaşın başlamasının ardından Humus kentinden kaçan Nadir, toplantılara Fas, Libya gibi ülkelerden LGBTİ bireylerin de katıldığını, sohbetlerinde mülteci haklarından İslam’da eşcinselliğe kadar birçok farklı konuda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

    "LGBTİ Onur Yürüyüşü" açıklaması yapanlara taşlı saldırı

    Grup üyelerinden Suphi, Suriye’de LGBTİ bireylere yönelik baskı ve şiddet olaylarının, iç savaşın patlak vermesinden çok önce başladığını kaydetti. “Şam rejimi yıllardır peşimizdeydi” diye konuşan Suphi, Suriye polisinin LGBTİ bireylerin ev partilerine düzenledikleri baskınlarla ünlü olduğunu vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteye konuşan Suriyeli LGBTİ bireyler, İstanbul’un Arap kökenli LGBTİ bireyler için, kendi ülkelerine nazaran "cennet" sayıldığını, ancak yine de ABD, Kanada, Almanya gibi Batılı ülkelere sığınmacı olarak gitmeye çalıştıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow