hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tahşiyeciler" operasyonunda Çapkın ve Köksal'ın imzası var

    Tahşiyeciler operasyonunda Çapkın ve Köksalın imzası var
    expand

    İstanbul merkezli 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, müvekkili hakkında anayasal düzene karşı örgüt oluşturmak, hürriyeti tahdit, tehdit gibi suçlamaların yer aldığını söyledi. Karaca, "Tahşiyeciler" grubuna yönelik soruşturmada eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Emniyet Genel Müdürü, AK Parti milletvekili Oğuz Kağan Köksal'ın imzasının bulunduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan avukat Duran, hakim İslam Çiçek'in 13 Aralık tarihinde verdiği yakalama ve gözaltı kararıyla gerçekleşen operasyonda müvekkili Karaca ve diğer kişilerin gözaltına alındığını hatırlattı.

    ''Fethullah Gülen'den şikayetçi oldum''

    Müvekkilinin, birlikte geldikleri emniyet müdürlüğünde gözaltına alındığını belirten Doğan, Karaca hakkında anayasal düzene karşı örgüt oluşturmak, hürriyeti tahdit, tehdit gibi suçlamaların yer aldığını ifade etti.

    Gülen'den operasyon yorumu: "Demek ki doğru yoldasınız"

    Tahşiyeciler grubuna yönelik soruşturmada "Hüseyin Çapkın'ın, Oğuz Kağan Köksal'ın" imzasının bulunduğunu kaydeden Doğan, 2009 yılında Samanyolu televizyonundaki bir dizinin bazı bölümlerinde bu konunun işlendiğini, daha sonra düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Mehmet Doğan tutuklandığını anlattı.

    Erdoğan: Kuyruğuna basıldığı için ortalığı velveleye verenlere itibar etmeyin

    Fikret Doğan, dosyanın şu anda Yargıtay'da olduğunu belirterek "Bakın, hürriyeti tahdit dedikleri şey, mahkemenin tutuklama kararı. Devletin resmi makamları, devletin emniyeti, savcılığı operasyonun içinde" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ekrem Dumanlı'ya köşe yazıları soruldu"

    Gözaltına alınan şüphelilerin aileleri ve yakınlarının Vatan Caddesi'ndeki bekleyişleri de sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında ellerinde pankartlarla bekleyenler, zaman zaman polisi eleştiren sloganlar atıyor.

    Bu arada, Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal da emniyet müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, şüphelilerle görüşmesine izin verilmemesini eleştirdi.

    Hülya Avşar'dan Kılıçdaroğlu'na jet cevap

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow