hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tahşiyecilerin" lideri Fethullah Gülen'le ayrılıklarını anlattı

    Tahşiyecilerin lideri Fethullah Gülenle ayrılıklarını anlattı
    expand

    14 Aralık operasyonuyla gündeme gelen "Tahşiyeciler"in lideri Mehmet Doğan konuştu. Doğan, başörtüsü konusundaki görüş ayrılıkları nedeniyle Fethullah Gülen cemaatinin hedefi olduğunu ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    14 Aralık operasyonuyla birlikte "Tahşiyeciler" adlı grubun adı duyuldu. İddiaya göre, Fethullah Gülen'in bir sohbetinde hedef gösterdiği bu grup, Gülen'e yakın gazete ve TV'lerdeki yazı ve dizilerde de hedefleştirilmiş ve cemaat mensubu olduğu ileri sürülen emniyet mensupları da bu gruba yönelik operasyon düzenlemişti. El Kaide bağlantılı olmakla suçlanan grubun 17 ay tutuklu kalan lideri "Molla Muhammet" lakaplı emekli imam Mehmet Doğan, Anadolu Ajansı'na (AA) konuştu. Muş'taki evinde AA'ya açıklamalar yapan Doğan, başörtüsü konusundaki görüş ayrılıkları nedeni Fethullah Gülen cemaatinin hedefi olduğunu söyledi.

    Fethullah Gülen "Tahşiyecileri" anlattı

    "Tahşiyeciler" operasyonunda Çapkın ve Köksal'ın imzası var

    Doğan, Fethullah Gülen'in "Başörtüsü füruattır" (öncelikli öneme sahip olmayan) sözünü, "Rumuzü'l Kur'an" adlı kitabında eleştirmesinden sonra hedef olduğunu ve tutuklandığını söyledi. Bu İslami tartışmada, Said Nursi'nin görüşlerine dayalı olarak Gülen'i eleştirdiğini anlatan Doğan, "Biz bunları yazınca birden bire o gizli örgütün maşaları, bunların hepsi birleşerek bize bir tuzak kurdular. Müjde mi veriyorsun, tesettürü mü açıyorsun, git hapse gir dediler" diye konuştu.

    "Tahşiyecilerin" avukatı CNN TÜRK'e konuştu

    Cemaatlerin, "zekatı" ganimet haline getirdiğini ve bunu da meşrulaştırdığını anlatan Doğan, "Zekatı bu hale getirmek gizli bir örgütün oyunudur. Maşa olarak kullanılan hem örgüte hem de cemaate cevap verdim. 'Bu haramdır' dedim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülen'den operasyon yorumu: "Demek ki doğru yoldasınız"

    Erdoğan: Kuyruğuna basıldığı için ortalığı velveleye verenlere itibar etmeyin

    Görme engelli ve MS hastası olmasına rağmen örgüt lideri iddiasıyla yargılandığını ve hapse girdiğini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

    "Sen misin gizli örgüte karşı bu kadar konuşan? Çile aylarımda ellerimi kelepçelediler. Biz maşaları tanımıyoruz. Bizi hapse sokan o gizli cemiyettir. Maşa, maşalığını itiraf edip otursun, tövbe etsin. Ben hakkımı maşalara helal ediyorum. Ama bir şartla. Tövbe etsinler. Hak dini kabul etsinler. Ben hapse girerken, kalbim onlara ağlamış. Eğer ayıp olmasaydı, onların yanında ağlayacaktım. Ya Rabbi diyordum, bunlar Müslümanlar, aldanmışlar beni hapse sokarlar. Sen, bunları bu felaketten kurtar. Savcıya da o duayı ettim. Hapiste bazı bombalar bize isnat edilmişti. Bombalarla ilgili adli tıp raporu geldi. Bombalarda 3 polisin parmak izi çıktı. Bu bombalarla uzaktan yakından alakam yok. O evi de ev sahibini de tanımıyor, bilmiyorum. 67 yaşındaki bir ihtiyar, gözü görmeyen, MS hastası, yolda yürüyemez bir mazlumun haline ne diyorsunuz? Suçum ne? Ne yapmışım?"

    Tutuklandığı dönemde kendisini hapse atanlara asla beddua etmediğini söyleyen Doğan, "Tövbe etmek, yanlışlarını anlamak, Kur'an-ı Kerim'i müdafaa etmek şartıyla beni tutuklayan savcılara ve diğer görevlilere hakkımı helal ederim" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow