hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim'deki Soma yürüyüşüne müdahale

    Taksimdeki Soma yürüyüşüne müdahale
    expand

    DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş Şubeler Platformu ile bazı siyasi partilerin Soma'daki maden faciasını protesto etmek için Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümesine izin verilmedi. Uyarılara rağmen Taksim'e yürümekte ısrar eden gruba, Galatasaray Meydanı'nda müdahale edildi. Kadıköy ve Gazi Mahallesi'nde de protesto vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş Şubeler Platformu, HDP, ÖDP ve ESP ile İş Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na mensup katılımcılar, Tünel Meydanı'nda toplandı.

    Burada bir süre slogan atan grup adına Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için basın açıklaması yapıldı.

    Grup, buradan Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı.

    Galatasaray Meydanı'nda güvenlik önlemi alan çevik kuvvet, grubun Taksim'e yürümesine izin vermedi.

    Polis grubu "Soma'daki acı bizleri de derinden yaraladı. Biz de sizin gibi düşünüyoruz. Lütfen alınan güvenlik tedbirlerini delmeyin" diye anons ederek uyardı.

    Taksim'e yürümekte ısrarlı olan bazı göstericiler, bu sırada polise taş, bilye ve şişe atmaya başladı. Bunun üzerine polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahele etti.

    Müdahale sonrası dağılan göstericiler ile polis arasındaki kovalamaca, ara sokaklarda devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada bir polis helikopteri de çevik kuvvete havadan destek veriyor.

    Öte yandan polis, Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemini artırdı.

    39 gözaltı

    Soma'daki maden faciasını protesto etmek için Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba yapılan müdahalede 39 kişi gözaltına alındı.

    Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen göstericilere, polisin uyarılarına taş, bilye ve şişelerle karşılık vermeleri üzerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca, ara sokaklarda devam etti.

    Polisin 39 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Operasyonda 29 molotofkokteyli ile çok sayıda bilye, misket ve sapan ele geçirildi.

    Bu arada, Kadıköy Kilise Meydanı ve Altıyol Boğa Heykeli önünde toplanan gruplar da Soma'daki maden faciasını protesto etti.

    Gazi mahallesinde de müdahale

    Bu arada Gazi Mahallesi'nde Soma'daki maden faciasını protesto eden kalabalık gruba polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Eski Karakol önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, İsmetpaşa Caddesi'ni trafiğe kapattı. Eylemciler, çöp konteynerleri ve kaldırım taşlarıyla yola barikat kurdu. Ardından da çöp konteynerlerini ateşe vererek, polise taş ve şişe attı. Polis ekipleri de göstericilere TOMA'dan tazyikli su sıkarak ve gaz bombası atarak müdahale etti. Göstericiler bu kez de polise havai fişek atmaya başladı. Gazi Mahallesi'ndeki gerginlik devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow