hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM kürsüsüne "Terörist İsrail" yazılı pankart astı

    TBMM kürsüsüne Terörist İsrail yazılı pankart astı
    expand

    AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak için kürsüye "Isreal Terrorist" yazan pankart ile Türkiye ve Filistin bayrağı astı. İçten'in konuşma yaptığı kürsüden bundan tam 7 yıl önce İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, milletvekillerine hitap etmiş ve Müslüman bir ülkenin parlamentosundan hitap eden ilk İsrailli Cumhurbaşkanı olmuştu. Sonrasındaki gelişmeler ilişkileri hızla kötüye ilerletti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in 27 Aralık 2008'de "Dökme Kurşun" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırı, Türkiye ile de ilişkilerinde dönüm noktası oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009'da Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda bu nedenle gerginlik yaşadığı "One Minute" krizinin ardından iki ülkenin ilişkileri, 2010'da 9 kişinin öldüğü Mavi Marmara baskınıyla kopma noktasına geldi. İsrail'in Gazze'ye yönelik bu saldırıları başlatmasının hemen öncesinde Türkiye ile ilişkileri parlak bir dönem yaşıyordu.

    Peres ve Abbas'tan TBMM'de barış mesajı

    Filistinli ve İsrailli liderler, 2007 yılının Kasım ayının sonunda ABD’de yapılacak Ortadoğu barış konferansı öncesinde Ankara’da bir araya gelmişti. İsrail lideri Şimon Peres, 12 Kasım 2007’de TBMM’ye hitaben bir konuşma yaparak Müslüman bir ülkenin parlamentosunda konuşan ilk İsrailli cumhurbaşkanı olmuştu. Aynı gün Mahmud Abbas da TBMM'de milletvekillerine hitap etmişti.

    Bugün ise TBMM'de AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak için kürsüye "Israel Terrorist" yazan pankart ile Türkiye ve Filistin bayrağı astı.

    AK Parti'li İçten, Gazze'de yaşanan insanlık dramı hakkındaki gündem dışı konuşma yaptı. Kürsüye, boynunda Filistin atkısı ile çıkan İçten, kürsünün ön bölümüne de üzerinde Türkiye ve Filistin bayrakları bulunan ve "Isreal Terrorist" yazan pankart koydu. Konuşmasını Filistin şehitlerine adayan İçten, sonun da şehitler için Fatiha okudu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin'in herkesin kanayan yarası olduğunu kaydeden İçten, "Mazlum çocuklar, insanlar terörist İsrail'in zulmünden dolayı bir bir Allah'a kavuşurken, insanlığın vicdanı ölmeye devam ediyor" diye konuştu.

    Filistin'de yaşananlara duyarsız kalanların utanması gerektiğini belirten İçten, "Hala İsrail'e terörist diyemeyen korkaklar ve alçaklar utanın" ifadesini kullandı.

    İsrail, ABD'den uçak seferlerinin yeniden başlamasını istedi

    İsrailli akademisyenden korkunç açıklama

    Gazze, Türkiye-İsrail açılımını sonlandırdı

    Mahmud Abbas: "Filistinlileri koruma altına alın"

    Hamas: "İsrail F-16'sını vurduk"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow